pioootras Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 temat: rozbudowa domu jednorodzinnego autorzy: KILKORO architekci lokalizacja: Poznań klient: prywatny pow. użytkowa: 215,0 m2 projekt: 2010 realizacja:2011 http://www.kilkoro.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 super, mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinero Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Ciekawie , poprawnie, ładnie. Widzę kilka 'jasnych' inspiracji łodzianinami, ale nie szkodzi ;) Podoba mi się kilka detali samej bryły - wejście wtłoczone w rudą ścianę, kształt klatki schodowej. Bryła budynku od strony ulicy ma najładniejsze 'momenty'. Paskudne oświetlenie ogrodu. To na ścianach to Corten - czy rodzaj forniru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioootras Napisano 26 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2010 (edytowane) Pinero: Każdy widzi to co chce widzieć :P Co masz na myśli poprzez stwierdzenie "paskudne oświetlenie ogrodu"? Ja tam NIC paskudnego nie widzę :P Na ścianach będzie płyta HPL. Edytowane 27 Lipiec 2010 przez pioootras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinero Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 (edytowane) Paskudne oświetlenie = paskudne oprawy. Zbyt wielkie, dają mało interesujące oświetlenie. Słabe po prostu. Nie powiesz mi też, że cała strona KILKORO nie trąci tym co masz na stronie Tamizo. Zawartość jaki i 'system myślenia'. Poza tym ... napisałem, że to nic złego i to, że podoba mi się ten budynek a to najistotniejsze. Edytowane 28 Lipiec 2010 przez Pinero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioootras Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 Spokojnie Pinero... wyczuwam lekką irytację :P Co do oświetlenia to rzecz gustu (w grę wchodzi też półka cenowa opraw). Co do strony KILKORO to fakt (trzeba było pisać od razu, że to masz na myśli). Poruszałem nawet ten temat z Mateuszem. Niestety stronkę robiłem sam i na tyle tylko moje umiejętności pozwalają (jak Bóg da to mam nadzieję, że uda nam się zrobić z tą stroną to co byśmy chcieli). A co do zawartości to masz pewnie na myśli sposób przedstawiania projektów. To jest po prostu moje osobiste zboczenie, że próbuję dorównać w tym Tamizo :P co jest wielkim ukłonem w ich stronę :) A co do budynku to dziękuję za miłe słowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinero Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 Jest dobrze - nie marudź. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 zły model samochodu dobrałeś do drewna budynku: http://a.imageshack.us/img253/5619/86caravan.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 ...Na ścianach będzie płyta HPL.[/size][/font] lepiej wyglądałyby szklane panele np. Okalux http://www.okalux.de/fileadmin/Downloads/Downloads_englisch/Referenzen/Datenblaetter/Okawood/Seewuerfel_OKAWOOD2_en.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioootras Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 ola-f: faktycznie :P peter_muler: Te panele to niby szkło, niby drewno. Ja osobiście wolę jak drewno jest drewnem, tutaj jednak musieliśmy pójść na kompromis między wyglądem, a trwałością i konserwacją, stąd HPL (skoro imituje drewno to niech już wygląda jak drewno) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 HPL styknie - wszystko zależy od sposobu mocowania - tu chyba ważne by było ono niewidoczne- może i drożej ale nie ma nic gorszego niż wielkie płyty HPL na ścianie ściągane źle zrobionym nitowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Możej Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 Spoko, można je na klej mocować. Co do projektu to mi się bardzo podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 8 Sierpień 2010 Share Napisano 8 Sierpień 2010 zły model samochodu dobrałeś do drewna budynku: http://a.imageshack.us/img253/5619/86caravan.jpg albo mała wariacja na ten temat ;) http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=69676 mam pytanie, ten cały efekt... takich ostrych rogów budynku to tylko krzywa perspektywa? czy rzeczywiście jest tak zaprojektowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioootras Napisano 8 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2010 eco, Możej: Oczywiście mocowanie będzie niewidoczne: mechaniczne lub za pomocą kleju na podkonstrukcji aluminiowej. torm: Ostre rogi? Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. W budynku nie ma zaokrąglonych narożników. Ściany są pod kątem 90 stopni względem siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nitoprek Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 Ładny domek.. a zczego był rozbudowywany ? kostka czy jakiś prawdziwek ? wrzucisz morze jakiś rzut ? płyty wyszły świetnie.. shader sam kombinowałeś czy gotowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102 Napisano 1 Listopad 2010 Share Napisano 1 Listopad 2010 Super projekcik. Jaki fov kamery? Chyba tylko odrobinę zbyt mocno stonowana zieleń w dziennych shotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Obi jeden Napisano 3 Listopad 2010 Share Napisano 3 Listopad 2010 Projekt ogólnie ładny Imho jedynie walor wizualny tego prześwitu klatki nie pasuje do reszty obiektu. No i ja również mam wrażenie że perspektywa ( tudzież fov ) został kapkę przekombinowany na paru fotkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi