Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, czas cos wrzucic na forum, bo low poly chyba wszyscy odpuszczaja, a to chyba najgorsza czesc 3d, tj najbardziej wymagajaca, ale co tam. Render samochodu, 3288 tri.,przed optymalizacja i jeszcze nie ma antenki. Czekam na opinie. Moze jeszcze pozniej wrzuce rendera.

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Najbardziej wymagajaca rzecz w 3d? Nie wydaje mi sie, powiedzialbym nawet ze jedna z prostszych. Nikt tu nie bedzie sie czepial ze srubki nie wymodelowales na blotniku samochodu, wyczesany model LP ludzika zrobisz w 2 dni max (nie mowie o teksturze). Przesadna dokladnosc nie jest wymagana wiec nie zdazysz sie znudzic modelem :)

A samochodzik pocieszny przez swoja koslawosc :)

Napisano

Sorry poraszka ale jagbym myślał że to twój pierszy samochód low poly to bym powiedział że jak na pierwszy to nawet troche fajny, ale niestety wiem że w robocie robisz juz pare misięcy samochody low poly i masz zapewne jakies doświadczenie więc musze ci powiedzieć że jest straszny.

Pozdro

Ps. czemu cię w firmie nie ma ?

Napisano

fakt - chyba tylko na kołach - bo wcale nie widać tych trójkątów w tym modelu :/

albo ja ślepy jestem :]

giorgione

Napisano
  • Autor

Musialem siatke zagescic bo specular bedzie sie zle rozkladal, mnie sie podoba, ale moze rzeczywiscie trzeba mu sie lepiej przyjzec :)

Napisano

A mnie sie podoba jego klimacik ! Ale gryzie sie to ze tyl jest okraglutki a przud kanciasty , i jeszcze to zwerzenie w koncu przedniej szyby ! A jak juz zaczolem sie czepiac to duzo tych trojkoncikow :) Pozdro dale moze byc tylko lepiej ! (i zgadzam sie z Vaphellem low-poly nie jest za trude, a przy tym jest cholernie przyjemne i szybko widac efekty swojej pracy )

Napisano

spoko ale czemu grill jest wymodelowany a nie robiony na texturze? tam jest 1/3 poligonow tego modelu chyba;)

Napisano
  • Autor

Troche rzaczywiscie duzo tego poly wyszlo, moze jeszcze zoptymalizuje, ale musze potestowac w engine, zobaczyc jak sie specular rozklada,a tak w ogole to chyba zrobie trabanta:)