Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

o to moje pierwsze \"dziecko\" jesli chodzi o \"zlozony\" model budynku :P Jestem w tym miejscu forum pierwszy raz i troche sie stresooooje :P Prosze o bezwzgledna prawde, walcie ile wlezie... :/

Model - AutoCAD 2004 Rendering - 3D Studio MAX R5

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

model wyglada na zrobiony naprawde bardzo fajnie wrecz cacy. tylko daj jakies close up\'y bo nic nie widac za bardzo...

pzdr

Napisano

temacik bez dziobkow! \"\" a reszta fajna :) podoba mi sie ze przekroj, mozna by to jeszcze podbajerowac więcej szczegolow ale i tak jest fajnie.

Napisano

Model bardzo czyściutki i przejrzyscie pokazany. Podoba mi się :) Nie stresuj się stary...

wypada coś napisać na przyszłość... nie wiem jak się czujesz w teksturowaniu, bo tu materiałów zbyt wielu nie widać i jeśli czujesz ze to nie jest Twoja mocna strona, poświęć jej troszkę czasu... to samo dotyczy swiatła...

Generalnie jest dobrze i nie masz powodów do kompleksów.. tak trzymaj!

Napisano

Następny z Cada :]

Ładnie ale w tych małych rendkach światło jest jakieś jak po wybuchu bomby atomowej.

W tym większym jest już lepiej ale też widać mocne światło.

Napisano

dzieki bardzo za komentarze. Rzeczywiscie bardzo niepewnie czuje sie w teksturowaniu - moze dlatego ze bladego pojecia o tym nie mam :P Umiem tylko UVWmappingeim sie poslugiwac, a wiem ze bez Unwrap UVW - nie zajde daleko... wlasnie nie znacie do tego jakichs fajnych tutoriali?! Z drugiej strony podszedlem do tematu w ten sposob - jak to juz stoi - to po co to fotorealistycznie dokladnie renderowac... Co do skylighta to hm... jak to to renderowalem to skylight i global lightnining byly dla mnie pojeciami metfizycznymi dostepnymi dla wyzszej inteligencji :P - w kazdym razie z teksturowniem to sie teraz postaram bo wlsnie robie model Starej synagogi na krakowskim Kaziemierzu... postaram sie pochwalic :P Dzieki bardzo za slowa otuchy :)

Napisano

Nom, kolejny genialny model.

Tylko daj duże renderki ze skylightem tych miniatur.

A co do teksturowania, to poszukaj na 3DTotal.com, albo nawet na max3d.pl - tutoriale to najlepszy sposób nauki!

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności