Napisano 18 Maj 200420 l o to moje pierwsze \"dziecko\" jesli chodzi o \"zlozony\" model budynku :P Jestem w tym miejscu forum pierwszy raz i troche sie stresooooje :P Prosze o bezwzgledna prawde, walcie ile wlezie... :/ Model - AutoCAD 2004 Rendering - 3D Studio MAX R5
Napisano 18 Maj 200420 l model wyglada na zrobiony naprawde bardzo fajnie wrecz cacy. tylko daj jakies close up\'y bo nic nie widac za bardzo... pzdr
Napisano 18 Maj 200420 l temacik bez dziobkow! \"\" a reszta fajna :) podoba mi sie ze przekroj, mozna by to jeszcze podbajerowac więcej szczegolow ale i tak jest fajnie.
Napisano 19 Maj 200420 l Model bardzo czyściutki i przejrzyscie pokazany. Podoba mi się :) Nie stresuj się stary... wypada coś napisać na przyszłość... nie wiem jak się czujesz w teksturowaniu, bo tu materiałów zbyt wielu nie widać i jeśli czujesz ze to nie jest Twoja mocna strona, poświęć jej troszkę czasu... to samo dotyczy swiatła... Generalnie jest dobrze i nie masz powodów do kompleksów.. tak trzymaj!
Napisano 19 Maj 200420 l Jakby ten screen był w wiekszej resolution to z chęcią wstawiłbym go sobie na tapetkę
Napisano 19 Maj 200420 l Model fajny ale jakiś sky light by się przydał bo na niektórych renderach mało widać...
Napisano 19 Maj 200420 l Następny z Cada :] Ładnie ale w tych małych rendkach światło jest jakieś jak po wybuchu bomby atomowej. W tym większym jest już lepiej ale też widać mocne światło.
Napisano 19 Maj 200420 l Autor dzieki bardzo za komentarze. Rzeczywiscie bardzo niepewnie czuje sie w teksturowaniu - moze dlatego ze bladego pojecia o tym nie mam :P Umiem tylko UVWmappingeim sie poslugiwac, a wiem ze bez Unwrap UVW - nie zajde daleko... wlasnie nie znacie do tego jakichs fajnych tutoriali?! Z drugiej strony podszedlem do tematu w ten sposob - jak to juz stoi - to po co to fotorealistycznie dokladnie renderowac... Co do skylighta to hm... jak to to renderowalem to skylight i global lightnining byly dla mnie pojeciami metfizycznymi dostepnymi dla wyzszej inteligencji :P - w kazdym razie z teksturowniem to sie teraz postaram bo wlsnie robie model Starej synagogi na krakowskim Kaziemierzu... postaram sie pochwalic :P Dzieki bardzo za slowa otuchy :)
Napisano 19 Maj 200420 l Autor co do malych modeli to sa bo jedne taki mily doktÓr z historii architektury musial miec te zewnetrzne badziewia :P
Napisano 25 Maj 200420 l Nom, kolejny genialny model. Tylko daj duże renderki ze skylightem tych miniatur. A co do teksturowania, to poszukaj na 3DTotal.com, albo nawet na max3d.pl - tutoriale to najlepszy sposób nauki!