maksymilion Napisano 14 Sierpień 2010 Napisano 14 Sierpień 2010 (edytowane) Witam nie dawno zacząłem robić perkusje pewnie jest jeszcze dużo do poprawienia więc proszę o słowa krytyki. Edytowane 16 Sierpień 2010 przez maksymilion
Ufol Napisano 14 Sierpień 2010 Napisano 14 Sierpień 2010 Talerze po bokach chyba trochę przygrubawe, Stopki przy bębnach na dole powinny być chyba wyprofilowana tak by przylegać równo do podłoża (tak jak te stojaki od talerzy), a nie kantem. 1
blinq Napisano 15 Sierpień 2010 Napisano 15 Sierpień 2010 Tak jak Ufol napisał - talerze strasznie grube i jakoś dziwnie wyprofilowane. I brakuje motylków. Do tego strasznie dzwine ustawienie tomów - są za wysoko i przy takim kącie grać by się nie dało ;) Do tego pierwszy i drugi tom chyba mają taką samą średnicę. I jeszcze statyw od werbla jakiś taki strasznie wątły. Ale tak to całkiem spoko - czekamy na materiały i render ;) Pozdrawiam i życzę powodzenia ;) 1
maksymilion Napisano 15 Sierpień 2010 Autor Napisano 15 Sierpień 2010 Talerze po bokach chyba trochę przygrubawe, Stopki przy bębnach na dole powinny być chyba wyprofilowana tak by przylegać równo do podłoża (tak jak te stojaki od talerzy), a nie kantem. Z tego co widziałem na zdjęciach to te stojaki są okrągłe Dzięki za podpowiedzi już biorę się do poprawy talerzy i tych innych
Ufol Napisano 15 Sierpień 2010 Napisano 15 Sierpień 2010 Z tego co widziałem na zdjęciach to te stojaki są okrągłe no coż... w takim razie, z designem się nie syskutuje (choćby i był niepraktyczny)
maksymilion Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Napisano 16 Sierpień 2010 No dobra trochę podłubałem dodałem materiały i wyszło coś takiego
Ufol Napisano 16 Sierpień 2010 Napisano 16 Sierpień 2010 jeśli na nóżkach jest guma to troszkę za bardzo siębłyszczy imho Do ustawiania materiałów zrobiłbym otoczenie w skali szarości, a zwłaszcza ściany bo rzucają tą zieleń wszędzie i zaburzają odbiór kolorów. Jeszcze ci się jakieś sywy w rogach pokoju pojawiły - trochę jak grzyb popowodziowy.
maksymilion Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Napisano 16 Sierpień 2010 Ufol - nie za bardzo wiem jak ten grzybek usunąć. Może ktoś mi podpowiedzieć.
maksymilion Napisano 17 Sierpień 2010 Autor Napisano 17 Sierpień 2010 No widzie tłumy na sali ale się nie zniechęcam. Wrzucam kolejne poprawki liczę na wypowiedzi
kamiltsn Napisano 17 Sierpień 2010 Napisano 17 Sierpień 2010 Moim skromnym zdaniem (choć mogę się mylić) to np. ten stojak pierwszy z lewej tak trochę mało metalowo wygląda ;)
Karkosik Napisano 17 Sierpień 2010 Napisano 17 Sierpień 2010 Te obręcze i inne metalowe elementy wyglądają jakbyś miał na nich materiał który jest biały i lekko odbija. Otóż te elementy są wykonane zazwyczaj z metalu który jest podobny do niklu bądź chromu, żeby taki materiał uzyskać musi to być czarny materiał z reflect na 100% (kolor reflecta w przypadku vraya musi być biały), wtedy uzyskasz idealne lustro. Potem to juz zabawa z glosiness i takimi tam:D No i popraw w końcu te tomy nie wyobrażam sobie jakbym mógł grać na takich tomach, z zasady to są one pochylone dość ostro w strone perkusisty, tak aby sie lepiej grało. Talerze tez do poprawy, materiał ich powinien być anizotropiczny i bardziej "metalowy" czyli bardziej odbijający. Tak samo musisz dodać do nich motyle bo to co teraz jest to chyba jakies mocowanie polmuzowskich talerzy sprzed 25 lat:D
Rekomendowane odpowiedzi