Napisano 14 Sierpień 201014 l Witam nie dawno zacząłem robić perkusje pewnie jest jeszcze dużo do poprawienia więc proszę o słowa krytyki. Edytowane 16 Sierpień 201014 l przez maksymilion
Napisano 14 Sierpień 201014 l Talerze po bokach chyba trochę przygrubawe, Stopki przy bębnach na dole powinny być chyba wyprofilowana tak by przylegać równo do podłoża (tak jak te stojaki od talerzy), a nie kantem.
Napisano 15 Sierpień 201014 l Tak jak Ufol napisał - talerze strasznie grube i jakoś dziwnie wyprofilowane. I brakuje motylków. Do tego strasznie dzwine ustawienie tomów - są za wysoko i przy takim kącie grać by się nie dało ;) Do tego pierwszy i drugi tom chyba mają taką samą średnicę. I jeszcze statyw od werbla jakiś taki strasznie wątły. Ale tak to całkiem spoko - czekamy na materiały i render ;) Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)
Napisano 15 Sierpień 201014 l Autor Talerze po bokach chyba trochę przygrubawe, Stopki przy bębnach na dole powinny być chyba wyprofilowana tak by przylegać równo do podłoża (tak jak te stojaki od talerzy), a nie kantem. Z tego co widziałem na zdjęciach to te stojaki są okrągłe Dzięki za podpowiedzi już biorę się do poprawy talerzy i tych innych
Napisano 15 Sierpień 201014 l Z tego co widziałem na zdjęciach to te stojaki są okrągłe no coż... w takim razie, z designem się nie syskutuje (choćby i był niepraktyczny)
Napisano 16 Sierpień 201014 l Autor No dobra trochę podłubałem dodałem materiały i wyszło coś takiego
Napisano 16 Sierpień 201014 l jeśli na nóżkach jest guma to troszkę za bardzo siębłyszczy imho Do ustawiania materiałów zrobiłbym otoczenie w skali szarości, a zwłaszcza ściany bo rzucają tą zieleń wszędzie i zaburzają odbiór kolorów. Jeszcze ci się jakieś sywy w rogach pokoju pojawiły - trochę jak grzyb popowodziowy.
Napisano 16 Sierpień 201014 l Autor Ufol - nie za bardzo wiem jak ten grzybek usunąć. Może ktoś mi podpowiedzieć.
Napisano 17 Sierpień 201014 l Autor No widzie tłumy na sali ale się nie zniechęcam. Wrzucam kolejne poprawki liczę na wypowiedzi
Napisano 17 Sierpień 201014 l Moim skromnym zdaniem (choć mogę się mylić) to np. ten stojak pierwszy z lewej tak trochę mało metalowo wygląda ;)
Napisano 17 Sierpień 201014 l Te obręcze i inne metalowe elementy wyglądają jakbyś miał na nich materiał który jest biały i lekko odbija. Otóż te elementy są wykonane zazwyczaj z metalu który jest podobny do niklu bądź chromu, żeby taki materiał uzyskać musi to być czarny materiał z reflect na 100% (kolor reflecta w przypadku vraya musi być biały), wtedy uzyskasz idealne lustro. Potem to juz zabawa z glosiness i takimi tam:D No i popraw w końcu te tomy nie wyobrażam sobie jakbym mógł grać na takich tomach, z zasady to są one pochylone dość ostro w strone perkusisty, tak aby sie lepiej grało. Talerze tez do poprawy, materiał ich powinien być anizotropiczny i bardziej "metalowy" czyli bardziej odbijający. Tak samo musisz dodać do nich motyle bo to co teraz jest to chyba jakies mocowanie polmuzowskich talerzy sprzed 25 lat:D