Tweester Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 (edytowane) Witam! Trochę przerwy i czas wrócić ponownie do pracy. Obiecuje że do projektu Czarnobyla jeszcze wrócę tylko trochę w odmienionej formie, a tak naprawdę to pierwotnej jak to wszystko miało wyglądać. Za bardzo mnie te klimaty wciągają i co chwile jakieś nowe pomysły na sceny itd. Mam nadzieje że osoby które mnie tak wspierały i pomagały mi tutaj także będą, i mam nadzieje że pojawią się także nowe. Tym razem chciałem wykonać coś co istnieje naprawdę, i jest trochę prostsze niż tamto. Postaram się oddać jak najwierniej scene, jednak nie będzie to w 100% pełna rekonstrukcja - po prostu małe rzeczy mi się nie podobają i lekko je zmieniam. Na razie za wiele nie ma bo raptem 2-3 godziny pracy, ale wrzucając gdzie ludzie będą przeglądać ten temat i komentować moją prace będzie jakaś motywacja do kontynuowania =) Najpierw 3 referki ogólne obiektu A teraz cztery rendery: Edytowane 3 Wrzesień 2010 przez Tweester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Uważaj na proporcje, aktualnie to jesteś tak na granicy ich akceptowalności :D Zapowiada się nieźle...więc postaraj się to skończyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Uważaj na proporcje, aktualnie to jesteś tak na granicy ich akceptowalności :D Zapowiada się nieźle...więc postaraj się to skończyć Tweester ledwo zaczołą a ty od razu o proporcjach. Jak możesz mówić o proporcjach skoro nie ma całego obiektu. Jeśli jest polowa no to jasne że są inne proporcje. Czasami mam wrażenie że niektórzy ludzie mają parcie na powiedzenie czegoś "mądrego", chociaż niezawsze to ma sens. Pozdrawiam i czekam na upy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Zwróć uwagę na wielkość otworów na drzwi i okna... porównaj to ze zdjęciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Zwróć uwagę na wielkość otworów na drzwi i okna... porównaj to ze zdjęciem to nie jest na takim etapie skończone aby to precyzyjnie stwierdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 (edytowane) Powodzenia Tweester. Często bywam w tym miejscu, będe sprawdzał jak Ci idzie praca nad tą scenką. Robisz z dokumentacji rys-pomiarowej, czy ze zdjęć? Edytowane 17 Sierpień 2010 przez adam_m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Ja to jednak widzę, oczywiście że na tym etapie nie da się tego dokładnie ocenić dlatego mój pierwszy post zaczynał się od słów "Uważaj na proporcje". Zresztą chyba łatwiej poprawić wielkość otworów teraz niż w momencie gdy wejdzie większy detal, nie sądzisz Claude ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 No to powodzenia z projektem...tylko uważaj bo są na tym forum ludzie z Bydgoszczy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Powodzenia! 3mam kciuki. P.S Claude - Lubus się nie wymądrza, pisze konstruktywnie im więcej takich uwag tym bardziej świadomość wzrasta pamiętaj że my widzimy zdjęcie również:), etap nie etap lepiej żeby od razu wiedział ''kurde goście już to widzą muszę poprawić:)".peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 filharmonia pomorska jest w bydgoszczy ? nie wiedziałem :) aby do końca co z projektem czarnobyla ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2010 Mały lub nie mały update ;) Cały szkielet został już wykonany. Teraz tylko dach i przybudówka na dachu. Potem okna, drzwi detal i otoczenie i pracka rdy. Krytyka mile widziana =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wezyr512 Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 no no niezle! Jak na tak krotki czas duzo sie nauczyles. Jestem bardzo ciekaw ostatecznego renderka! Co nastepne? Bazylika w calosci ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2010 no no niezle! Jak na tak krotki czas duzo sie nauczyles. Jestem bardzo ciekaw ostatecznego renderka! Co nastepne? Bazylika w calosci ?:) Raczej myślałem że jeżeli coś znowu będę robił z BDG to pójdę nad wodę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 Fajne :) Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać w nocnym oświetleniu ;> O ile takowe zrobisz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2010 Będzie zrobione. Po woli już kończę cały model filharmonii (drzwi, okna, detal) i wezmę się za otoczenie (drzewa, lampy, fontanna). Praca niedługo jeżeli chodzi o modeling będzie rdy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 No to fajnie że palnujesz suty detal:), działaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajrus Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 No to fajnie że palnujesz suty detal:), działaj. chyba syty :) a co do modelu to wygląda super czekam na finisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 Suty też są fajne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2010 Taaa =) Mam pytanie. Bo pojawił się problem. Kiedy wstawiam materiał który ma być szkłem, cały render robi się bardzo ciemny, mimo że nie zmieniałem nic w ustawieniach renderowania. Co może być tego powodem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2010 Przyklad Różnica tylko taka że w jednym jest model drzwi a w drugim nie ma. Jaka moze byc tego przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Wydaje mi się że: - jesli renderujesz w vrayu i wstawiasz nagle materiał z mentala - jeśli rednerujesz w mentalu i wstawiasz nagle material vrayowski:) -może być cos z powłączaną caustyką - masz wyłączone GI oraz FG Jeśli nie to a rozwiążesz problem to napisz co było przyczyną bo ciekawe dziwy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 musisz sie przyznac czym to renderujesz + ewentualnie pokazać ustawienia no i przede wszystkim ten materiał szkła o którym mowa bez tych informacji to przyczyną może być nawet nagła ulewa gdzieś na kaukazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2010 Render V-Ray 1.5 SP4, 3ds max 2010. Dwa rendery do porównania. Na drugim wykasowane tylko modele drzwi. Nie są to grupy tylko wszystko osobno (tzn zawiasy, szkło, klamka itd) Ustawienia materiałów i rendera: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 27 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2010 Jeszcze robię próby, ale problem chyba rozwiązany. Nie wiem dlaczego, ale każdy element (nie tyczy się to kopii elementów) musi mieć inny materiał o.O , nawet jeżeli on wygląda identycznie. Ktoś wie czym może to być spowodowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 27 Sierpień 2010 Share Napisano 27 Sierpień 2010 Raczej nie wiem czym to jest spowodowane, ale mam dla ciebie proste i efektywne rozwiązanie, Attach'em dodaj wszystkie elementy do siebie i podziel na submateriały. Tak rozwiążesz problem z materiałami. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2010 Mały update z powodu braku czasu i walki z tym problemem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Szkoda że brak odezwu :P Skończyłem własnie model już cały Filharmonii. Mając referki możecie dać komentarze jak to wygląda. Na razie wrzucam tylko jeden render bo mało czasu, ale z takiej perspektywy że oceniać się da ;) Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Dawno nie byłem w pobliżu filharmonii ale wygląda całkiem nieźle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 dobra socjalistyczna konstrukcja :) naprawdę ładnie mam nadzieje ze wkrótce powrócisz do swojego czarnobyla :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi