Napisano 18 Sierpień 201014 l Witam. Od paru lat pracuje w program AE cs3 i teraz do moich filmów chciałbym wstawić elęty animacji 3d i na początek mam parę pytań. Czy można kupić gdzieś taniej 3d max niż u producenta za około 10 tysięcy złotych. Oprucz FFQ na stronie czy znajdę gdzieś trening do programu. Nie chodzi mi o poradniki lecz o ABC programu dla początkujących. Aby zapoznać się z podstawowymi narzędziami i tak dalej.
Napisano 18 Sierpień 201014 l Czy można kupić gdzieś taniej 3d max niż u producenta za około 10 tysięcy złotych. nie, chyba ze kupisz na licencji studenckiej do zapoznania sie z programem polecam help pod F1.
Napisano 18 Sierpień 201014 l Autor nie, chyba ze kupisz na licencji studenckiej do zapoznania sie z programem polecam help pod F1. a coś polskiego ? albo video
Napisano 19 Sierpień 201014 l nie, chyba ze kupisz na licencji studenckiej do zapoznania sie z programem polecam help pod F1. Hmmmm. A czemu nie? Można przecież odkupić od kogoś licencję.
Napisano 19 Sierpień 201014 l Hynol, tyle razy to było wałkowane, ze aż dziwię się, że taki wyga jak Ty jeszcze proponuje odkupywanie licencji, skoro to niemożliwe.
Napisano 19 Sierpień 201014 l Autor A wersja trial Jest ograniczona fikcjami czy limitowana czasowo ?
Napisano 19 Sierpień 201014 l Autor A jest alternatywa dla 3d max ? Jak na przykład Gimp dla photoshop
Napisano 19 Sierpień 201014 l Dołożę ambitniej, renderery tj YafRay, LuxRender (ten ostatni unbiased i oczekuje wersji GPU) współpracują z Blenderkiem. O, i grafika wektorowa - do niej polecam z zaszczytem Inkscape.
Napisano 19 Sierpień 201014 l Dobry na szkicowe modele, wielu ludziom się podoba bo jest prosty - niestety aż za bardzo, dlatego niezbyt miło wspominam pracę w Sketchupie;) @Dunuś: Rzeczywiście Inkscape jest dobrym odpowiednikiem ale mam wrażenie, że tylko jeśli ktoś pracuje na Linuksie. Ja sporadycznie używałem na Windowsie i niestety jedyny dostępny build okazał się baaardzo niestabilny (a na Windowsie własnego się nie skompiluje, zresztą trzebaby jeszcze umieć;) ). Próbowałem na nim składać planszę do projektu dyplomowego i niestety po jednym dniu poległem - co chwila się wysypywał, a jeszcze nawet nie wstawiłem 1/3 elementów. Mimo wszystko mam nadzieję, że dalej będzie się rozwijał i kiedyś osiągnie taki poziom jak Blender względem 3dsmax:)