Jager123 Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 Witam. Od paru lat pracuje w program AE cs3 i teraz do moich filmów chciałbym wstawić elęty animacji 3d i na początek mam parę pytań. Czy można kupić gdzieś taniej 3d max niż u producenta za około 10 tysięcy złotych. Oprucz FFQ na stronie czy znajdę gdzieś trening do programu. Nie chodzi mi o poradniki lecz o ABC programu dla początkujących. Aby zapoznać się z podstawowymi narzędziami i tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 Czy można kupić gdzieś taniej 3d max niż u producenta za około 10 tysięcy złotych. nie, chyba ze kupisz na licencji studenckiej do zapoznania sie z programem polecam help pod F1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jager123 Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2010 nie, chyba ze kupisz na licencji studenckiej do zapoznania sie z programem polecam help pod F1. a coś polskiego ? albo video Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 http://lmgtfy.com/?q=3ds+max+podstawy no offence Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 nie, chyba ze kupisz na licencji studenckiej do zapoznania sie z programem polecam help pod F1. Hmmmm. A czemu nie? Można przecież odkupić od kogoś licencję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 Hynol, tyle razy to było wałkowane, ze aż dziwię się, że taki wyga jak Ty jeszcze proponuje odkupywanie licencji, skoro to niemożliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jager123 Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2010 A Jest możliwość kupienie starszej wersji np z 2008 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 Niestety nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jager123 Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2010 A wersja trial Jest ograniczona fikcjami czy limitowana czasowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laybaak Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 Czasowo, 30 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jager123 Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2010 A są jakieś alternatywy dla 3d max jak Gimp dla photoshop ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jager123 Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2010 A jest alternatywa dla 3d max ? Jak na przykład Gimp dla photoshop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 Witam, oczywiście że jest, blender, wings... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 Dołożę ambitniej, renderery tj YafRay, LuxRender (ten ostatni unbiased i oczekuje wersji GPU) współpracują z Blenderkiem. O, i grafika wektorowa - do niej polecam z zaszczytem Inkscape. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jager123 Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2010 A co myślicie o programie sketchup który mi znajomy polecił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 Dobry na szkicowe modele, wielu ludziom się podoba bo jest prosty - niestety aż za bardzo, dlatego niezbyt miło wspominam pracę w Sketchupie;) @Dunuś: Rzeczywiście Inkscape jest dobrym odpowiednikiem ale mam wrażenie, że tylko jeśli ktoś pracuje na Linuksie. Ja sporadycznie używałem na Windowsie i niestety jedyny dostępny build okazał się baaardzo niestabilny (a na Windowsie własnego się nie skompiluje, zresztą trzebaby jeszcze umieć;) ). Próbowałem na nim składać planszę do projektu dyplomowego i niestety po jednym dniu poległem - co chwila się wysypywał, a jeszcze nawet nie wstawiłem 1/3 elementów. Mimo wszystko mam nadzieję, że dalej będzie się rozwijał i kiedyś osiągnie taki poziom jak Blender względem 3dsmax:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi