Cent Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 (edytowane) Jak widać model samochodu Plymouth Hemi Cuda z roku 70 (mój ulubiony muscle car) Modelowane w Blenderze 2.49b oraz czasami 2.53 dla przyzwyczajenia się do nowego ułożenia okien. Model powstawał około 7dni wraz ze wszystkim. do Renderowania wykorzystałem Yafaray. Pozdrawiam. myślałem że już pokazywałem tu tą pracę. ale jednak nie. :) Edytowane 25 Sierpień 2010 przez Cent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Trochę ząbków jest i materiał opon słaby, ale tak to jest naprawdę ładnie :) 4**** Pokaż siateczkę i tył jak możesz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Git malina :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Git majonez :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Bardzo fajne autko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieply Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Wnętrze też modelowałeś czy tekstura? Pstryknij jeszcze parę ujęć :) Wygląda zachęcająco, szkoda że opony dużo psują, ta z tyłu wygląda jak dętka. c. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Wygląda nieźle. gratki 4* jak nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Bardzo ładny, mi nawet te opony się podobają:) Czy mógłbyś podać ustawienia YF, wersję i ile czasu się renderowało? Po prostu jestem ciekaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 26 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2010 (edytowane) Render od tyłu. Gorzej wygląd niż ten z przody ale tutaj się nie starałem tak bardzo. Oraz siatka. ogólnie może być ale są miejsca gdzie można by poprawić. Co do ustawień: Pathtracing na standardowych ustawiania oraz 10sampli AA gauss wersja to 1.2Beta. renderowało około 2-3 godzin. pierwszy render został wykonany dawno i mogę się mylić. :) Pozdrawiam oraz dziękuje za komentarze. Edytowane 26 Sierpień 2010 przez Cent takie tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 mi też się bardzo podoba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ihyde Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 a mozesz zdradzic jakie uzyles ustawienia swiatla do tego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idaho Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 No w końcu prawdziwy samochód ;) Nie to co teraz produkują. Podoba mi się ujęcie i światło. Czy mógłbyś pokazać setings yafaray ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 26 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2010 Setting Yafaray Co do światła to 2 lampy 2 Meshlight oraz odpowiednie ustawienia World. W sumie nic specjalnego. Co do ustawień to nie mam pewności czy to są ustawienia testowe czy finalne ale raczej finalne (już zapomniałem) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 To Yaf(a)ray beta? Udało Ci się go uruchomić pod Windowsa XP 64bit? O ile wersja stabilna działa u mnie bezbłędnie (choć jest 32-bitowa), to nowa już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 26 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2010 Tak to Beta. tylko że pod Linux 64. Pod Windowsem korzystam z tej wersji działa mi na 64 oraz 32 więc powinna działać poprawnie i Tobie. Jeżeli jednak nie działa można próbować samodzielnej kompilacji z tych plików ale to jeżeli posiada się chociaż śladowe ilości doświadczenia z kompilacją pod Windowsem. Lub po prostu czekać aż ktoś pomyśli o udostępnieniu skompilowanego już pliku exe pod Windows 64. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 tak trzymać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi