Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

No cuz. to jest moj pierwszy samochodzik. Prosze o komentarze odnosnie moich bledow.

matiz004.jpg

• Odpowiedzi 25
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

cardil - przeczytaj regulamin. poza tym że jest denerwujący, to nie powinno go być w ogóle. A matiz wygląda jakby walnął \"dzwon\" w ściane. Powinien miec lekko wyciągnięty przód, a nie płaski.

Napisano

Cardil fajny, niefajny ale ten podpis jest niezgodny z regulaminem wiec jest do usuniecia do zmiany czy jak tam wolisz czyt. tu wiecej informacji na ten temat :---PODPISY A REGULAMIN---

--edit--

Wiec to jest twój podstawowy błęd i nalezy go poprawić...

Napisano

no nie wiem, straszna wiocha ten podpis, no ale o gustach sie dyskutuje...

a matiz oprocz tego co pisal kozioo jest ok poki co...

Napisano
  • Autor

juz nie ma podpisu. a co do matiza to rzeczywiscie. nie zauwarzylem. dzieki.

Napisano

zamiast podpisu jest krzyzyk w ramce... to tez denerwuje ;) a matiz zapowiada sie spoko tylko ten przod za plaski

Napisano

tez sie ciesze ze w koncu ktos podchodzi do normalnych samochodow, matiz, stare renault, przeciez nie trzeba robic supersamochodow niewiadomo jak stunowanych

wykadruj te rendery bo malo widac...

Napisano

Matiz normalnym samochodem? Chyba nie - kiedyś widziałem na stacji BP przed wjazdem do automyjni taką tabliczkę:

Posiadacze samochodów marki Daewo Matiz korzystajaz myjni na własną odpowiedzialność.

:)

Ale już koniec OT:]

Napisano

kozioo: tzn. czemu? facet co obsluguje myjnie mial 5 wypadkow matizem i mu zostalo czy taka bryla ze myjki chacza?!?!?!

codzi mi o normalne uzytkowe samochody niz jakies superferrari, porche RUF turbo czy inne enesiksy... rozumiesz

Napisano

Skilo - wiem, o co Ci chodziło, ale tak przy okazji powiązania hasła \"normalność\" i matiza mi się przypomniało. :) A tabliczka była dlatego, że odrywało jakieś owiewki.

Napisano

no tak ale co jest fajnego w modelowaniu czegos co totalnie nie wzbudza zadnych pozytywnych uczuc, na mnie matiz (ten prawdziwy) nie robi zadnego wrazenia, ale to nie ja go modeluje :) a co do modelu, to chyba za oble krawedzie, i zbyt prosty przod, to jeszcze za malo zeby cos powiedziec wiecej

greets

Napisano
  • Autor

RIP

niestety matiz umarl. nie moge go otworzyc w maxie juz. nie wiem co sie stalo.

oto ostatni render jaki zrobilem.

matiz009.jpg

Napisano

Jeszcze nie jest stracone.

Przejrzyj katalok w maxie > Autobeck .... Tam masz ostatnie 3 kopie zapasowe... A tak ogólnie to nie zapisuj plików przez save... ale przez save copy.....

Model zapowiada się obiecująco.

edit: Pisałem posta w tym samym czasie co Ty ;)...

Pozdro

Napisano

co do odzyskiwana plikow

-jak cos zapisujesz w scenie to nigdy niewylaczaj kompa pstrykiem (tzn odrazu z gniaztka czy tam powerem...) bo niewiem czemu se niezapisuje

poczekaj az sie wszystko zapisze i ustawienia windy itp....to chyba jedyny sposob...

ja jak mi sie niechcialo to zapisywalem na dwa pliki

Napisano

ja wlasnie robie fiata 126p :) taka prowizorke z nudow ... oczywiscie NURBSy

co do matiza ... zapowiada sie niezle ... poczekam na rozwoj :)

Napisano

zipper: daj na wip, daj na wip, sam jezdze maluchem

cardil:ale on jest krzywy, zobacz obok swiatel, dach

Napisano
  • Autor

tak. dach jest do poprawki tak samo drzwi. wszystko to wina malych i niewyraznych blueprintow. pozatym nie mam blueprinta z gory i musze robic na oko. model nie bedzie za szczegolowy bo jest do bry GTA: Vice City. na screenach jest z ms x2. do gry bedzie bez ms.

Napisano

do gry mozesz zrobic jden model i drugi do finished works jako pelna pracka (ms2)

daj znac to zainstaluje gta:vc

Napisano
  • Autor

oto ostatni render. do pelnej karoserii brakuje jeszcze: klamek, lusterek, tylniego zderzaka, klapy bagarznika i wlotu powietrza miedzy p. szyba a maska.

matiz012.jpg