Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 62
  • Wyświetleń 10,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeśli nie zamierzasz w najbliższym czasie pracować w Sony Imageworks (lub podobnej dużej korporacji, w której trzeba swoje artystyczne wynurzenia czasami schować w kieszeń) to możesz spokojnie robić dalej swoje Dziadku! Nie spiesz się do grobu za bardzo. Nie ucieknie nam i tak :)

Napisano

Jak by co Castorama zawsze pod reka. Na miejscu deski mozna przyciac na miare jak juz bedzie sie mialo dosyc:)

Napisano
Serio? Ja tylko widziałem pdf :) Tutaj pewnie będzie dopiero za dwa tygodnie. Dzięki :)

Serio. 2 strony sa animce poswiecone. Dobra robota.

Napisano

jak zwykle bym polemizował.... wielu zaczeło zyć dopiero po śmierci....:)))...Van Gog...na przykład... za życia był idiotą.... ale może starczy bo popsuje porzadek na watku (jak zwykle)....:))

Kris_R

..będe robił... przekonałeś mnie ...umieranie odkładam na potem...:)))

Traitor

..ciweszę suię ze mine czsami po cichu odwiedziesz...:))

Napisano
  • Autor
Czesc Igor!

Ciekawe co piszesz na temat pracy w duzym studio, musze powiedziec ze mam zgola odmienne zdanie, niekoniecznie praca w duzym studio oznacza brak artystycznego wkladu. Przynajmniej w PDI daja nam troche swobody jesli chodzi o acting, wiadomo, rezyser ma swoja wizje i z reguly wie czego chce, ale mimo wszystko jest troszke miejsca na swoja inwencje tworcza :).

Maciek

PDI/Dreamworks, tak jak Pixar i Bluesky to firmy poświęcone animacji jako takiej więc podejście do wkładu jednostki jest zgoła inne. Dzięki że zwróciłeś mi na to uwagę, powinienem był sprecyzować -- chodziło mi raczej o wytwórnie VFX. Część tego jak osobiście odbieram ten typ pracy bierze się też z moich zainteresowań. Uwielbiam animację postaci ale mam sporą potrzebę 'maczania palców' we wszystkich aspektach produkcji co w większym zespole nie jest po prostu ani praktyczne ani możliwe :)

Edytowane przez Ikaria

Napisano

chapeau bas za animacje, a przede wszystkim za informacje :) tych nigdy za dużo ;)

Napisano
  • Autor
a przede wszystkim za informacje :) tych nigdy za dużo ;)

Fajne, aktywne forum więc dzielić się tym co wiem jest przyjemnie :)

Napisano

Hej Igor, dokladnie, w duzym studio jest sie zaszufladkowanym i zajmuje sie dosc waska dziedzina. Wiadomo ze animator nie bedzie robil tekstur czy oswietlenia i vice versa, wiec duze studio to nie miejsce dla kogos kto lubi zajmowac sie wieloma rzeczami na raz. To co jest fajne w DW to fakt, ze ma sie dostep do wszelkich szkolen, wiec jak Cie interesuje inna dziedzina to zawsze mozna sie w niej podszkolic. Tymbardziej ze jest sie od kogo uczyc :).

Napisano

Bardzo miło się to ogląda. Nie przeszkadza mi brak zawiłej fabuły czy super zaskoczenia na końcu ;]

Gratulacje.

Napisano
  • Autor

dzięki breja i mateusz_s :)

a właśnie, która postać wam bardziej przypada do gustu?

mam wrażenie że facetom bardziej podoba się Lola podczas

gdy kobiety są raczej podzielone.

ciekaw jestem jak je odbieracie :)