Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witajcie.

już dawno nic 2d nie wrzucałem, dlatego też przyszedł wreszcie czas :).

będzie to swego rodzaju wipek :)

pracka robiona na tablecie (moja pierwsza - wreszcie). scena przedstawiać będzie latający parowiec - to jest na razie taki ogólny zarys - no z wyjątkiem parowca i skrawka nieba, które już na poważnie zacząłem rzeźbić :)

niestety z rozdzielczoscia tez przesadzięłm barzdo mały rysunek jak tutaj widzicie :/

pozdr

giorgione

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

co ci szkodzi podbic rozdzielczosc?

kolorki mogly by byc bardziej intensywne i kontrastowe - nie czuc glebi :(

kompozycja nie jest \"doskonala\"-chociaz trudno mi jednoznacznie powiedziec co bym zmienil - moze baradziej format w strone 16:9 przkadrowal... albo parowiec nizej? hmmmm...

parowiec wyglada jak lodz podwodna :(

te listki to stemplem :] ?

czekam na update bo wiem ze rysowac umiesz... ;)

pozdrowienia

kru

Napisano

Przypomina mi ujecie z FFX :)

Oprocz tego copowiedzial Kru raza proporcje, chyba ze liny i \"sledzie\" maja byc tak olbrzymie.

Trawa i liscie... ehhh :)

Powodzenia.

Napisano
  • Autor

tia kompozycje jeszcez zmieniebbo fakt strasznie sie sypie.

listków nie bedzie w ogóle prawdopodobnie trawki i drzewka też.

Eklsperymentuje sobie tabletem - ale chce z tego cos uzyskac - to dopiero początek parowca - :D

liny były wrzucone od tak sobie - troszke sie schudzą przy parowcu no i ułoże to bardziej w perspektywie :)

wielkie dzięki za komentarze :)

pozdr

giorgione

Napisano

mi trocze przeszkadza to drzewo ktore wcina sie pomiedzy line i statek. pozatym praca moze miec power. klimacik w stylu ff IX, mniam...

Napisano

Witam.Patrząc na sam sterowiec to rzeczywiście podniebny i niebo i ptaki pasują ale w połączeniu z ziemią (linią horyzontu) to wychodzi niziutko i na boku jakby leżał.I pniak drzewa też w dół by trzeba pociągnąć.Ogólnie ciekawy początek.

Napisano

Mnie tam interesuje parowiec sam w sobie.

Masz do niego koncept?

Nie bądź taki, pokaż :p

Napisano

Ładne, takie lekkie. :-)

Drzewko mi sie podoba, parowiec wygląda jakby był uszkodzony i spadał. Jeśli faktycznie tak jest, należałoby to uwydatnić. :)

Liny - propocje ok, ale te ciemno brązowe plamy na nich fe x_x.

Co do strumyka to nie jestem przekonana - wywal go. ;-)

Liście są bardzo wyraziste, nie takie rozmyte jak reszta, ale to nie wpływa ujemnie.

Niebo ładne - zawsze ewentualnie mozesz je rozjaśnić lub przyciemnić, aby oddać lepszy klimat obrazowi.

O ogólnym wizerunku (głębia kolorów, światło itp.) trudno mi mówić, gdyż jeszcze nie znam się na tym. :)

Napisano

Podobnie jak Adek ja też mam wrażenie, ze to praca Tiger\'a...może przez tę trawkę ?? :)

Może być ciekawie :) Czekam na dalsze postępy pracy ;)

Pozdr