giorgione Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 witajcie. już dawno nic 2d nie wrzucałem, dlatego też przyszedł wreszcie czas :). będzie to swego rodzaju wipek :) pracka robiona na tablecie (moja pierwsza - wreszcie). scena przedstawiać będzie latający parowiec - to jest na razie taki ogólny zarys - no z wyjątkiem parowca i skrawka nieba, które już na poważnie zacząłem rzeźbić :) niestety z rozdzielczoscia tez przesadzięłm barzdo mały rysunek jak tutaj widzicie :/ pozdr giorgione
kru Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 co ci szkodzi podbic rozdzielczosc? kolorki mogly by byc bardziej intensywne i kontrastowe - nie czuc glebi :( kompozycja nie jest \"doskonala\"-chociaz trudno mi jednoznacznie powiedziec co bym zmienil - moze baradziej format w strone 16:9 przkadrowal... albo parowiec nizej? hmmmm... parowiec wyglada jak lodz podwodna :( te listki to stemplem :] ? czekam na update bo wiem ze rysowac umiesz... ;) pozdrowienia kru
dr Ug Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 Przypomina mi ujecie z FFX :) Oprocz tego copowiedzial Kru raza proporcje, chyba ze liny i \"sledzie\" maja byc tak olbrzymie. Trawa i liscie... ehhh :) Powodzenia.
giorgione Napisano 21 Maj 2004 Autor Napisano 21 Maj 2004 tia kompozycje jeszcez zmieniebbo fakt strasznie sie sypie. listków nie bedzie w ogóle prawdopodobnie trawki i drzewka też. Eklsperymentuje sobie tabletem - ale chce z tego cos uzyskac - to dopiero początek parowca - :D liny były wrzucone od tak sobie - troszke sie schudzą przy parowcu no i ułoże to bardziej w perspektywie :) wielkie dzięki za komentarze :) pozdr giorgione
hokusai Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 mi trocze przeszkadza to drzewo ktore wcina sie pomiedzy line i statek. pozatym praca moze miec power. klimacik w stylu ff IX, mniam...
geminus Napisano 22 Maj 2004 Napisano 22 Maj 2004 Witam.Patrząc na sam sterowiec to rzeczywiście podniebny i niebo i ptaki pasują ale w połączeniu z ziemią (linią horyzontu) to wychodzi niziutko i na boku jakby leżał.I pniak drzewa też w dół by trzeba pociągnąć.Ogólnie ciekawy początek.
adek Napisano 22 Maj 2004 Napisano 22 Maj 2004 a mnie sie przypomniala pracka Tigera ;) czyzby Tiger razem z tabletem sprzedal Ci swoje tricki ;)
leander Napisano 22 Maj 2004 Napisano 22 Maj 2004 Tiger pewnie zapomnial oderwac od tabletu karteczki z tips&tricks ;)
Tomur Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 Mnie tam interesuje parowiec sam w sobie. Masz do niego koncept? Nie bądź taki, pokaż :p
Łukasz Misztela Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 Jak patrzę na tą pracke to kojarzy mi się Icewind-em! Dla mnie spokXX!czekam na dalsze upade:D
Pussik Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 Ładne, takie lekkie. :-) Drzewko mi sie podoba, parowiec wygląda jakby był uszkodzony i spadał. Jeśli faktycznie tak jest, należałoby to uwydatnić. :) Liny - propocje ok, ale te ciemno brązowe plamy na nich fe x_x. Co do strumyka to nie jestem przekonana - wywal go. ;-) Liście są bardzo wyraziste, nie takie rozmyte jak reszta, ale to nie wpływa ujemnie. Niebo ładne - zawsze ewentualnie mozesz je rozjaśnić lub przyciemnić, aby oddać lepszy klimat obrazowi. O ogólnym wizerunku (głębia kolorów, światło itp.) trudno mi mówić, gdyż jeszcze nie znam się na tym. :)
Falcrum Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 Podobnie jak Adek ja też mam wrażenie, ze to praca Tiger\'a...może przez tę trawkę ?? :) Może być ciekawie :) Czekam na dalsze postępy pracy ;) Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi