Coyote Napisano 8 Październik 2010 Share Napisano 8 Październik 2010 nieźle dajecie chłopaki kilka ciekawych wskazówek i lans jak maluje alaprima na jego kanale niektóre rzeczy ciekawe także tez polecam :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 13 Październik 2010 Share Napisano 13 Październik 2010 SCORPI swietne prace :) wrzucam dwa pluszaki od siebie z collegowego skeczbooka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 (edytowane) SCORPI: super, czuje, ze niedlugo bedziesz ostro wymiatal mant-raz: bardzo fajne, szczegolnie pierwsze, szkoda, ze kalkulatorem ;) Niezle misie BetiiX, ale coz moge powiedziec... been there, done that, wykopane z watku "z drugiej strony ekranu" z 2007 Z dzisiaj, ale bylo wiecej gadania niz rysowania, wiec niedokonczone Edytowane 16 Październik 2010 przez leander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 Pokaźna pani kozacko ci wyszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 15 Październik 2010 Autor Share Napisano 15 Październik 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 (edytowane) biglebowsky piękne jak zwykle sczegolnie to pierwsze... BetiiX fajny miś ze szpagatem, leandra troche gorszy ale za to ta potężna masa super. wrzucam troche wiecej szybkich : i inne gwasz wegiel Edytowane 15 Październik 2010 przez SCORPI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 16 Październik 2010 Autor Share Napisano 16 Październik 2010 Nieźle się rozkręcasz Scorpi, gwaszyk całkiem frywolny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem. Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 (edytowane) Edytowane 19 Październik 2010 przez nikodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 @leander ta pierwsza duza pani i misiak fajne :) @biglebowsky ta pierwsza i ostatnia bardzo fajnie wyszly @SCORPI swietny gwasz ode mnie znowu muszelka, znowu akwarela i chyba powoli zaczynam cos w tym temacie łapac. aczkolwiek nadal za bardzo nie umiem opanowac tych farbek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 (edytowane) Biglebowsky: pierwszy ma fajny komiksowy charakter, to chyba tabletem, ciekawa odmiana. Dobra ta podmalowka w ostatnim. SCORPI: fajne takie quick poses, chyba musze sie zapisac tam na Florianska nikodem: wrzucaj wiecej, lewy sandal uchwycony, ale czy dasz rade z prawym? W domu sa tez inne fajne przedmioty do rysowania. Kapcie na przyklad. Do dziela:) BetiiX:technika ciezka, sie nie znam, ale troche "zagniecione kolory", jak to w jakims skeczu ktos powiedzial. A moze to walor zagnieciony, swiatla by sie wiecej przydalo. Dzis mi sie trafila dziewczyna, wysoka wiec na A4 się nie miesci, jak widac. Proby podgladania stylu Henry Yana. Swoja droga rysunki ma swietne, ale zawiodlem sie sporo na jego malarstwie. Facet jakos nie czuje koloru wg mnie, takie nijakie i napstrzone te obrazy. A propos, rozmawialem dzis z jednym profesorem z ASP o roznicy w amerykanskim rysunku a europejskim i ujal to ciekawie, ze tam jest mierzenie a w europie czucie. Amerykanska szkole wrzucilismy do jednego worka z chinska czy rosyjska. No i cos w tym jest, oni chyba za bardzo w to czucie po prostu nie wierzą. Edytowane 24 Październik 2010 przez leander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 @leander dziewczyna fajnie wyszla,szczegolwnie 2 mi sie podoba. tez bym tak porysowala kiedys. co do koloru to wiem ze mam straszne problemy i brak wyczucia ale probuje ;) no i zaczynam od przyszłego tyg 'color theory' wiec jest szansa ze się czegoś nauczę (ale co lepsze na poczatek - gwasz, oleje czy akwarele? na A2 brystolu (cardrige paper)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 taki szkic na szybko i trochę na odwal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 (ale co lepsze na poczatek - gwasz, oleje czy akwarele? na A2 brystolu (cardrige paper))Nie wiem jakie cechy ma ten papier, ale z mojego doswiadczenia najlepiej sie obywac z kolorem przy akrylach. Co prawda nie zachowuja intensywnosci barwy jak oleje ale szybko schna, kryja duzo lepiej niz gwasz. EthicallyChallenged: ladnie sobie poczynasz z ta rączką z figurki anatomicznej szkic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 26 Październik 2010 Share Napisano 26 Październik 2010 thx leander. No to jeszcze jedną podobną pokażę: a napisz coś o tej swojej figurce. Duże toto? Bo wygląda jak coś, co bym chciał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 26 Październik 2010 Share Napisano 26 Październik 2010 Leander gdzie zes kupil taka figurke? pokaz foto. bo tez jestem ciekaw czy to ta o ktorej mysle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 26 Październik 2010 Share Napisano 26 Październik 2010 bo tez jestem ciekaw czy to ta o ktorej mysle. Kupiona tu: http://anatomytools.com/products/anatomy/fig-male1 To pewnie ta figurka, o ktorej myslisz, bo wiem o niej z max3d. Bardzo fajna sprawa poza kosztami, bo drogi shipping i vat doliczyli na granicy ok 300zl. 60cm wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 26 Październik 2010 Share Napisano 26 Październik 2010 fiu fiu... cudeńko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 26 Październik 2010 Share Napisano 26 Październik 2010 no figurka piękna... co do szybkich szkiców, polecam książke Drawn to life. No sam sie zastanawiam czy na Floriańską nie wrócic bo na akademi troche mało godzin... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 26 Październik 2010 Share Napisano 26 Październik 2010 To ile łącznie zapłaciłeś za figurkę leander? Ja się szykuję na te prostsze wersje, te tylko zblokowane, bez detali. Jeszcze za mało zarabiam na takie łakocie. Mógłbyś zrobić kilak zdjęć całości tego? Zawsze chciałem się temu bliżej przyjrzeć ;] Ale za to z oceną kolorów Henry Yana, to się nie zgodzę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 Leander : dzieki za foto i informacje,. kurde tez bym taka chcial..cena nie gra w moim przypadku zadnej roli.na takie rzeczy sie nie zaluje.. ale niestety nigdy nie kupowalem nic za granica..nie mam pojecia jak to w ogole tam nabyc. moze w polszy sie kiedys trafi. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 To ile łącznie zapłaciłeś za figurkę leander? Mógłbyś zrobić kilak zdjęć całości tego? Zawsze chciałem się temu bliżej przyjrzeć ;]Lacznie zaplacilem ok 1450 zl, tyle, ze oprocz figurki kupilem wall-chart z anatomia za 40$. Wyprosilem za to wysylke tansza "poczta" i zaoszczedzilem 40$. Zdjecia postaram sie jutro zrobic i wrzuce. ale niestety nigdy nie kupowalem nic za granica..nie mam pojecia jak to w ogole tam nabyc. moze w polszy sie kiedys trafi. ;) Szukalem na allegro, ale bez sukcesu :) Ja mam ekarte w mbanku i tak kupuje, ew paypal. Dotad kupowalem tylko ksiazki, ktore sa zwolnione z cla i vatu i przy figurce troche mnie zaskoczyli nasi celnicy dodatkowymi kosztami. Warto wiec na firme kupowac, mozna VAT odliczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmichalinx Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 heh faktycznie figurka bardzo fajna rzecz, tylko cena jeszcze fajniejsza. jak już bede zarabial te miliony to bede musial w siebie zainwestować i takie cudo kupic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 Kolejny 'handjob'. Jak przynudzam to mówcie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 Nie przynudzasz, dłonie wdzięczny temat. Nawet te z gipsu :D Tylko wydaje mi się trochę dziwne że przy styku ze ścianą cień tak mocno poszedł w czerń a ten na styku ze stołem taki blady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 (edytowane) Tam przy palcu przegiąłem z deka i na stole też przegiąłem (tylko w drugą stronę) ażeby stworzyć focal'a. Skoro nie przynudzam to jeszcze taką szybką podrzucę: Edytowane 28 Październik 2010 przez EthicallyChallenged Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 Fajnie EC. Z tym akcentem czarnym jako focal to fajny motyw, czemu nie. SCORPI rysuje modelke inne, A4, glownie proby weglem naturalnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 (edytowane) portrety swietne i podobieństwo jest, szczególnie z tą panią... w moim uchwyciłeś ruch :D fajna sprawa z taką gipsową ręką... podświadomie unikam rysowania rąk stóp ale przysiąde nastepnym razem tylko do nich Edytowane 29 Październik 2010 przez SCORPI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 Podrzucam link do spakowanych zdjec modela anatomicznego (3MB): http://wwww.tgfg.pl/tomek/zdjecia/figurka.zip SCORPI: Ostatnie ładnie kontrastuje. Troche satyryczny rysunek wyszedl, ale skrot nogi, bryla swietnie uchwycone. A tej pani wyzej dobrze uchwyciles charakter, ja mam z nia duze problemy, cos ma w sylwetce (a moze wlasnie nie ma nic charakterystycznego) co sprawia, ze ciezko sie rysuje. Aczkolwiek kiedys jej pupa mi fajna wyszla, chociaz czesc osob uznala, ze wyszla meska. Wrzucalem juz do innego watku, ale dam i tu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 Niezle wegle, jako inspiracje polecam Henrego Yan'a, jak dla mnie rewelacyjny. Najciekawsze prace znajduja sie niestety w jego ksiazce, a nie na stronie www. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 30 Październik 2010 Share Napisano 30 Październik 2010 podświadomie unikam rysowania rąk stóp ale przysiąde nastepnym razem tylko do nich Dłonie super sprawa: http://www.youtube.com/profile?user=jonlajoie#p/u/8/-qMHNFOtjYk Coś prostrzego, próba ogarnięcia perspektywy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 31 Październik 2010 Share Napisano 31 Październik 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 31 Październik 2010 Share Napisano 31 Październik 2010 Tak a propos wątku to po tygodniu rysowania tej rączki dochodzę do wniosku, że wyższość rysunku z natury vs z 2D polega między innymi (oczywiście nie tylko) na tym, że można się wychylić w prawo/lewo i sobie sprawdzić co jest zasłaniane i przez co. Ogólnie wykonać obrazek jest trochę trudniej niż przez kopiowanie zdjęcia, ale jako ćwiczenie mające na celu zrozumienie form i kształtów w 3D jest niezrównane. Dobra, a teraz kto pierwszy chce mi uświadomić że już ktoś to wcześniej powiedział, a do tego mądrzej i mniej zawile??? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 31 Październik 2010 Share Napisano 31 Październik 2010 fajne poczynania z węglem Leandrze , dostałem inspiracje w prezencie - idem coś tworzyć ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 31 Październik 2010 Share Napisano 31 Październik 2010 Kurcze EC, patrzę na ostatni obrazek i dochodzę do wniosku, że musisz posiadać umiejętność widzenia w promieniowaniu roentgenowskim :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 31 Październik 2010 Share Napisano 31 Październik 2010 taaa figurka to świetna sprawaaa ..na liste zaku puff starsze szkice z oka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 1 Listopad 2010 Share Napisano 1 Listopad 2010 Tak sobie myślałem jakby posiedzieć nad taką figurką z takiej masy plastycznej jak np supersculpey , magicsculp itp , całość oparta na szkielecie .No chyba że tej figurce można zmieniać dowolnie kształty i mięśnie się rozciągają ( to by było naprawde coool !) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 (edytowane) dzisiaj takie na A4... sick fajne, chyba trze spróboje otoczenie machnąć.. Edytowane 4 Listopad 2010 przez SCORPI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 dzisiaj czaszki i martwa olejem. dopiero teraz widze, że sie sypią, bedzie trzeba za tydzien przysiąść jeszcze raz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 scorpi świetna ta martwa, ten niebieski słoik trochę krzywy, jakby spadał, ale może krzywo stał:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 SCORPI fajne rzeczy wrzucasz :D Co konkretnie studiujesz? Też będę musiał jakoś pozbierać swoje studenckie Twory, ale nie mieszczą się w skaner :D Wielu nie zagląda na główną, a tam kryje się dla Was niespodzianka. Jako, że mamy tu swoisty hyde park w dziale 2D to pozwolę sobie zwrócić Wasz uwagę na to http://www.max3d.pl/news.php?id=1465 Szczególnie chodzi mi o mój, trzeci post i treść newsa, bo tutorial jest większości tutaj znany :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 prrrszalony wrzucaj koniecznie :D ASP grafika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R&R Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Spoko temat, naprawdę świetne prace. Pozwolę sobie wrzucić kilka swoich. ImageShack.us ImageShack.us ImageShack.us ImageShack.us ImageShack.us ImageShack.us ImageShack.us ImageShack.us ImageShack.us ImageShack.us ImageShack.us ImageShack.us ImageShack.us ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 14 Listopad 2010 Share Napisano 14 Listopad 2010 bardzo fajne prace R&R, szczegolnie ta czerwona glowka, tusz i ostatnie buteleczki :) ode mnie dyniowate, w koncu sezon jeszcze trwa :) okolo godzinka, przy sztucznym swietle wiec wyszlo jak widac.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Kilka szkicow z dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 26 Listopad 2010 Share Napisano 26 Listopad 2010 leander zawsze mnie fascynowało jak wyciągasz bryłę... i ciągle nie wiem jak:) a i dorzucę coś od siebie (nie takie cudo ale co tam;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 27 Listopad 2010 Autor Share Napisano 27 Listopad 2010 Trochę mnie tu nie było. Krótka przerwa w hardkorowym nawale roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 @leander jak zawsze swietne :) @biglebowsky pierwszy i trzeci wg mnie najlepsze @KhazadThard niezle wyszla ta herbatka ode mnie pierwsza (od lat) proba akrylami. tanimi i chyba dlatego takie wodniste to wyszlo i wogole. olowke papryczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 (edytowane) leander zawsze mnie fascynowało jak wyciągasz bryłę... i ciągle nie wiem jak:) Z ta bryłą to mysle, ze szkopul tkwi w dobrej konstrukcji, a ze u mnie z tym slabo, to uzywam jakis sztuczek plamą, rozmazywaniem, u Biglebowskiego w tych ostatnich fajna jest bryla bez zadnych sztuczek, po prostu dobry rysunek. W Twojej filizance herbaty pewnie zgaszenie lekkie blikow na drugim planie pomoglo by w zbudowaniu bryly. @biglebowsky - dobre rysunki :) Ostatni jak wyjety z jakiej animacji, czuc ruch i lekkie "exaggeration". W kolesiu na kanapie swietnie cieżar pokazany. @BetiiX - fajny Mis, podoba mi sie dobrze oddane wrazenie/faktura futra w niektórych miejscach. Pewnie by to wyszlo jeszcze sugestywniej gdyby uspokoic nieco tlo. W paprykach gumka troche psuje wg mnie. Osobiscie uzywam gumki non stop, ale do olowka rzadziej, bo jakos mi nie gra szeroki slad gumki do detalicznego szrafunku. Kilka z dzisiaj, A4 Edytowane 2 Grudzień 2010 przez leander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 27 Listopad 2010 Autor Share Napisano 27 Listopad 2010 Leander, wszystko jest sztuczką, konstrukcja czy plama, jeden pies. Ten twój ostatni świetny. Podoba mi się "DoF" w twoich prackach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 28 Listopad 2010 Autor Share Napisano 28 Listopad 2010 Przemek, nie zapodawaj z fotek tutaj bo się zaraz więcej osób zapodających z fot znajdzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi