latos Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 Witam. Chciał bym przedstawić owoce mojej kilku tygodniowej pracy. Wiem ,że jest kilka nie zgodności przykładowo przód powinien mieć wystające ,,płetwy" z przodu ale według mnie o wiele lepiej wygląda bez nich. Felgi są narazie tymczasowe postaram się potem dać inne. Narazie myślę jak zrobić lusterka. Jakieś rady? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Berger Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 Widać krzywizny na słupkach i przy przednim grillu, jeśli są widoczne na materiale bez glossa to tymbardziej będą widoczne na rednerach. Uszczelki i szyby podobnie.
latos Napisano 27 Wrzesień 2010 Autor Napisano 27 Wrzesień 2010 (edytowane) O słupki to chodz Ci o górną część tak? Grill fakt jest troszeczkę krzywy fakt dopiero teraz to zobaczyłem poprawię w wolnej chwili tak samo jak uszczelki. Edytowane 27 Wrzesień 2010 przez latos
latos Napisano 14 Październik 2010 Autor Napisano 14 Październik 2010 Mały up. Poprawiłem uszczelki i dodałem nowe felgi nie są idealne ale lepsze od tych co były. Uploaded with ImageShack.us
latos Napisano 4 Listopad 2010 Autor Napisano 4 Listopad 2010 (edytowane) Mało czasu na dłubanie mam ale zawsze jakiś postęp. Są jeszcze przednie wycieraczki ale są schowane pod maską. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 4 Listopad 2010 przez latos
Berger Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 Te małe okrągłe cosie na zderzaku krzywią wokół powierzchnie, widać to na matowym materiale, także na renderze wyjdzie to tymbadziej. Nie wiem na jakim to int. jest robione ale można je zrobić na wyższym ;)
latos Napisano 4 Listopad 2010 Autor Napisano 4 Listopad 2010 Sądzę ,że teraz już wygląda lepiej Uploaded with ImageShack.us
Berger Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 Hm...chodziło mi o te czujniki, czy co to jest, na tylnim zderzaku.
latos Napisano 4 Listopad 2010 Autor Napisano 4 Listopad 2010 No właśnie nie wiem za bardzo czemu tak jest bo czujniki są rozmieszczone pod dobrym kontem, siatka nie jest jakoś bardzo pociachana. Uploaded with ImageShack.us
Berger Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 Przy takiej gęstości zawsze będzie taki efekt dawać, jak już skończysz zderzak, skonvertuj go z ms x1 ponownie do poly i wtedy spróbuj wyciąć te otwory.
latos Napisano 4 Listopad 2010 Autor Napisano 4 Listopad 2010 Dzięki za podpowiedź. Zaraz załatam dziury.
latos Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 Pierwszy taki redner dla ciekawości jak to będzie wyglądać. Myślę ,że lakier samochodu jest ok, tylko trzeba popracować nad oświetleniem. Wymienić przedni zderzak? Bo jakoś mi dziwnie zbyt ostro wygląda... Jak myślicie? Po drodze postaram się dorobić resztę materiałów. Uploaded with ImageShack.us
Tamyl91 Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 Lakier jest chyba ok, choć czerwony jakoś mi nie pasuje do tego auta :) Przedni zderzak wygląda dobrze moim zdaniem. Studio mega słabe.
latos Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 W rendnerowaniu akurat dopiero raczkuje ;) Studio fakt słabe bo to jest 6 Vreyowskich planów jako oświetlenie skierowanych w stronę studia. Ale postaram się je wkrótce wymienić. Dorzucę również potem resztę materiałów głównie chodzi o plastik i chrom do świateł. Jak zwykle gorzej z tyłem bo za bardzo nie wiem jak zrobić materiały do tylnych świateł.
Modzal Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 dla mnie lakier się nie podoba wygląda jak by był cały w kurzu ;/
latos Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 To są odbicia światła. Tak wygląda, bo źle jest ustawione studio. Chodzi o to czy budowa lakieru jest dobra czyli ma odpowiednie refleksy i czy wygląda naturalnie itp.
Berger Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 Obawiam sie, że nie ma dobrego lakieru bez dobrego studia (rendery studyjne).
Smoku Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 No studio ma swój wpływ, zobacz jakie masz różnice kolorów od dachu w stosunku do przedniego zderzaka na przykład
rallyman Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 (edytowane) w takim kadrze chcesz to renderować ? EDIT: po głębszym przyglądnięciu się modelowi zauważyłem mase niezgodności. -zderzak wogóle jakaś uboga wersja -bugg na zaślepce -lampy na ostro -progi!!! to jest sportback czy fiat punto 2 ? to jeszcze nic, popatrz na kształty twojego samochodu, wystarczy się przyglądnąć drzwiom i już widać jak wygląda twój bok, plane pod kątem 45stopni, -NADKOLA !!!!!!! popatrz na odbicia, prosto, zero bryły -dupa-paranoja widziałeś wogóle referki tego wozu ? -uszczelki i szyby - jak reszta, są bo są -tarcze masz dalej te same co w camaro i bmw, bardzo słabe -linia idąca przez bok jest mało wyrazista -chamfery plastelina jak na obrazku render: -kadr jest porażką, 5 pixeli z prawej, 5 pixeli z lewej, aaa niech sobie troche pooddycha dam 20 z góry i z dołu -kamera - maska na pół zdjęcia - stół do reklamy piwa z tesco, lepszego piwa nie odważyłem się wstawić, studio: jak się nie myle to samo co camaro, w sumie można powiedzieć że studia nie ma i tak jak pisali wcześniej nie masz co ustawiac lakieru bo nic na nim nie widać w takim studio, kolor też mało ciekawy - ni czerwony ni bordowy reasumując: zrobiłeś kolejny samochód i po raz kolejny niedbale, wrzuciłeś nimal gotowy do wipa, może jakbyś robił to od początku ludzie powiedzieli by ci co masz źle a teraz wsyzstko jest słabe pozdro Edytowane 9 Listopad 2010 przez rallyman
pecet Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 (edytowane) Szyby boczne wraz z słupkiem zdecydowanie nie powinny być takie płaskie. edit: rallyman, zderzak i progi, które przyrównujesz to jakaś inna wersja,ale fakt że troche tam jeszcze brakuje Edytowane 9 Listopad 2010 przez pecet
latos Napisano 9 Listopad 2010 Autor Napisano 9 Listopad 2010 (edytowane) Jest jeden problem zestawiłeś Audi A5 do S5... Słupek nie jest płaski. Listwę przy szybach poprawię. Tarcze i zacisk też wymienię. Do poprawy też idzie przedni zderzak i światłe przeciwmgielne. zrobiłeś kolejny samochód i po raz kolejny niedbale, wrzuciłeś nimal gotowy do wipa, może jakbyś robił to od początku ludzie powiedzieli by ci co masz źle a teraz wsyzstko jest słabeTo ,że na początku tak robiłem nie oznacza ,że teraz się nie przykładałem... Porównujesz złe samochody i od razu skazujesz mnie na porażkę... -dupa-paranoja widziałeś wogóle referki tego wozu ?Mogę zadać Ci to samo pytanie... Studio jak pisałem to prowizorka bo chciałem zobaczyć jak ogólnie samochód wygląda. Modelowania jeszcze nie skończyłem więc jeszcze prosił bym o nie skazywanie mnie od razu na przegraną pozycję. Edytowane 9 Listopad 2010 przez latos
rallyman Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 fakt, więc z mojej listy odpada wlot w zderzaku i listwa, dupa czytaj tył, nie ma formy jak reszta odnośnie słupka ja nie pisałem nic, płaski masz cały bok między linią boczną przechodzącą przez cały samochód a oknami http://www.netcarshow.com/audi/2010-a5_sportback/ polecam analize To ,że na początku tak robiłem nie oznacza ,że teraz się nie przykładałem... Porównujesz złe samochody i od razu skazujesz mnie na porażkę... S5 a A5 poza osprzętem i wyposażeniem ma jedynie inny bodykit więc nie możesz powiedzieć że sa to inne samochody a co do przykładania się to owszem nie przykładasz się bo pomijasz bardzo istotne rzeczy, np róg lamp masz na ostro, BTW ja jak dostawałem takie posty na początku modelowania cieszyłem się że ktoś poza mną interesuje się tym co robię i dziękowałem za pokazanie błędów a nie próbowałem za wszelką cenę bronić modelu który jest źle zrobiony pozdro
vision3d Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 to autko przy A5 czy S5 zdecydowanie nawet nie stalo;) bardzo liczne bledy w proporcjach, ten model ma naprawde piekne ksztalty, ktorych nie da sie niestety znalezc u Ciebie, powinienes sie bardziej koncentrowac na zlapaniu proporcji bazy modelu, obracac autko w viewporcie i porownywac do jak najwiekszej ilosci fotek.
pecet Napisano 10 Listopad 2010 Napisano 10 Listopad 2010 Ja bym nie nazwał tego proporcjami, bo mając bluerpinty od audi ciężko je skopać ;) Moim zdaniem po prostu blachy mają złe profile i przetłoczenia, a tego niestety na blueprintach nie widać.
latos Napisano 10 Listopad 2010 Autor Napisano 10 Listopad 2010 Na razie prace mi wychodzą tak ze względu na małą ilość czasu raz siedzę i staram się wszystko robić dokładnie a raz mam godzinkę to wiadomo jak w to wychodzi Mimo to doceniam waszą szczerość. Postaram się samochód jeszcze jakoś podratować. Możecie mi wytłumaczyć o jakie proporcje wam chodzi bo samochód zgadza się z BP.
Tamyl91 Napisano 10 Listopad 2010 Napisano 10 Listopad 2010 latos, nie wszystko widać na blueprintach, niektórych wybrzuszeń nie widać na żadnym z blueprintów, więc trzeba robić na oko i stąd niezgodności, u mnie też jest ich kilka :)
latos Napisano 10 Listopad 2010 Autor Napisano 10 Listopad 2010 Zacznę chyba robić od nowa to Audi pod waszym okiem. Od razu dawali byście znaki o jakichkolwiek nie zgodnościach. Co myślicie?? To chyba będzie najlepsza opcja wyjścia z tej sytuacji.
rallyman Napisano 10 Listopad 2010 Napisano 10 Listopad 2010 na moje oko ustawiłes kamere beznadziejnie, perspektywa dziwnie wyszła i dlatego maska była na pół renderu, ale tego modelu raczej nie uratujesz, więcej by cie to kosztowało niż robienie go od nowa więc polecam zacząć od nowa, oglądaj zdjęcia z róznych stron i obracaj modelem często, musisz patrzeć na takie rzeczy jak szpary między drzwiami, tam już ci dużo dawało jak ma wyglądać kształt boku a u ciebie było płasko, nie robisz jakiegoś netypowego samochodu i masz dużo referek więc nie ma problemu powodzenia, pozdro
latos Napisano 10 Listopad 2010 Autor Napisano 10 Listopad 2010 Dobra. To zabieram się do roboty od nowa. Mam nadzieję ,że dzięki waszym poradą uzyskam dobry efekt ;)
Tamyl91 Napisano 10 Listopad 2010 Napisano 10 Listopad 2010 Podziwiam, w życiu nie zabrałbym się na nowo za to samo auto po kilku tygodniach pracy :)
Rekomendowane odpowiedzi