Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć. To moja pierwsza od dawien dawna wymodelowana głowa. Base zajął dzień i sculpting też jeden dzień. Teraz została jeszcze retopologia, wypalenie mapek i teksturowanie.

Sądzę, że wyszło nawet dobrze, porównując do ostatniej twarzy, którą modelowałem kilka miesięcy temu... Wciąż nie podobają mi się jednak usta... Nie wiem czemu wychodzą tak sztucznie. A zęby można zauważyć, że są źle ustawione w jamie ustnej, ale to już poprawię jak będę składał wszystko.

Render z Zbrusha

g2headzbrushrender1.jpg

Basemesh, C4D

g2headzbrushrender1wire.jpg

pozdr.

Edytowane przez Quentin

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ale tak sie zastanawiam po co teraz retopo ? przeciez model głowy jest dobry wystarczy drobny displace i jest wszystko na miejscu to nie jest sfera z ktorej musisz robic retopo...

Napisano
  • Autor

Ale nie wiem czy ucho będzie dobrze wyglądać jako samo displacement. Ale i tak spróbuję.

Napisano
  • Autor
ucho jako sculpt też nie wygląda najlepiej.

A co z nim nie tak?

Napisano

no mało anatomiczne jest... popatrz na pare referek dopiero teraz zauwazyelm

Napisano
  • Autor
Usta za małe troszkę i zupełnie nie anatomiczne. Refki ;p

Co Wy zawsze z tymi refkami? Trzeba być trochę kreatywnym... :) To jest model z głowy.

Napisano

Tutaj nie chodzi o kreatywność przy tworzeniu identycznej głowy tylko o zachowaniu anatomii :)

Napisano
  • Autor
Tutaj nie chodzi o kreatywność przy tworzeniu identycznej głowy tylko o zachowaniu anatomii :)

No ok, usta są nie tak, jak już pisałem w 1. poście. uszka za mało odstają. Ale co niby takiego jest nie tak z całą resztę? Przecież są różne twarze... Wystarczy, że jedna osoba napisała, że ucho i usta są do poprawy. I wystarczy, poprawię i tyle.. Przecież to WIP. A poza tym jeśli chodzi o anatomię to zakładam, że większość z was już chociaż miała w szkole ją, lub nawet na studiach. Ja jestem dopiero w połowie gimnazjum więc moja wiedza o anatomii(a raczej o układzie mięśniowym) kończy się na paru obrazkach z google.. pozdro