Status Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 (edytowane) FINISH: Po nagłym upadku ludzkości na Ziemi. Pozostałości terenów zielonych zajmowały 2% lądów. Nowa cywilizacja, z innej planety, na której zabrakło już powietrza zaludnia Ziemię. Natychmiast rozpoczyna odnowę przyrody za pomocą specjalnych impulsów elektromagnetycznych. Szybki koncept: ================================================= Także zaklepuje miejsce. Myślę, że będzie ciekawie. Temat bomba! No to rozpoczynam: Edytowane 27 Październik 2010 przez Status Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 czemu mi to przypomina star wars ep 1 ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 a mi ciuchcie mardiba;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 noo transporter robotow federacji jak nic ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 19 Październik 2010 Autor Share Napisano 19 Październik 2010 (edytowane) Może dlatego, że dobre scfi kojarzy mi się od razu z sw, a połączenie tego z przyrodą to może być już tylko sw. kolejny etap: Edytowane 19 Październik 2010 przez Status Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 19 Październik 2010 Autor Share Napisano 19 Październik 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 20 Październik 2010 Autor Share Napisano 20 Październik 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 masz problem z usytuowaniem tych obiektów na konkretnym planie... oba wydają się znajdować na pierwszym... musiałbyś pobawić się jasnością i nasyceniem... drzewa na pierwszym planie chyba nie powinny aż tak łapać światła brzegowego czy tam rimlighta jak to zwą... no i warto nad kompozycją popracować bo w tym momencie równie dobrze można uciąć całą prawa połowę obrazka na której nic się nie dzieje, pozdron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 22 Październik 2010 Autor Share Napisano 22 Październik 2010 Dzięki Rotcore. Mam świadomość co do prawej strony. W najbliższym czasie powinno się coś, tam wydarzyć. Tymczasem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Zaznaczyłem horyzont bo Ci leci w lewo... proponuje usunąć światło spod statku, które jeszcze bardziej odcina pojazd od planu na którym się znajduje... dodałem poświate i mgiełke w oddali żeby perspektywa powietrzna była mocniejsza, odciąłem troche całość od pierwszego planu waląc gradient na średnim kryciu na warstwie łagodne światło... może w tę stronę pociągnij, to jest tylko zaznaczenie kilku opcji i propozycji w szybkim overze, także zrobisz to lepiej jeżeli moje rady są słuszne... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 22 Październik 2010 Autor Share Napisano 22 Październik 2010 Jeszcze raz dzięki... rzeczywiście zupełnie nie zauważyłem spadku horyzontu. Poświaty miałem dodać dzisiaj. Wiem, że światełko spod statku odcina go od pracy, ale po usunięciu wygląda to tak jakby stał, a nie unosił się lekko nad ziemią. Myślę, że ogarnę to cieniem. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 może spróbuj go nad wodę przesunąć częściowo, i potem cieniem i odbiciem w wodzie "unieść" żeby nie wyglądał jakby stał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 22 Październik 2010 Autor Share Napisano 22 Październik 2010 Na razie tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 23 Październik 2010 Autor Share Napisano 23 Październik 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 27 Październik 2010 Autor Share Napisano 27 Październik 2010 KONIEC w pierwszym poście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 30 Październik 2010 Share Napisano 30 Październik 2010 Na miniaturce wygląda jak kufel piwa wyłaniający się zza krzaków. Szkoda, że już finisz, w pierwszym szkicu dawało nadzieję na więcej tej mechaniki i botaniki. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi