tomoss1994 Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 Witam. Tydzień temu zacząłem modelować te o to auto. Jako, że jestem średni w 3ds maxie proszę o rady co można byłoby zmienić a co jest dobrze. Z góry dziękuję :)
Filippo Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 Wstaw większe rendery, bo nic nie widać. Na razie z pomocą lupy mogę powiedzieć, że jest całkiem dobrze, ale ja tam się nie znam:D
Modzal Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 nie jestem pewny ale na drzwiach od tego wytłoczenia idzie taka dziwna krzywizna albo to po prostu światło cień czy coś innego jak wstawisz większe fotki to ci powiem ;p
tomoss1994 Napisano 19 Październik 2010 Autor Napisano 19 Październik 2010 a jak dac wieksze fotki? :D
Simple_man Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 w Tym wątku dodajemy rendery albo printscreeny, nie fotki. A większe fotki możesz zapodać przez: Picase chociażby. Bo imageshack to jakieś kosmiczne nieporozumienie.
Smoku Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 Właśnie rzuć czymś w większej rozdzielczości, bo wzrok już nie ten :P
Stachu Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 i najlepiej jeszcze jakies skriny z siatką bo widać że w niektórych miejscach nie za równo
Lukasz_D Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 troszke mniejsze rendery po prosimy bo na nich za duzo widac
cortes Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 jest krzywo widac wieksze rendery please
tomoss1994 Napisano 23 Październik 2010 Autor Napisano 23 Październik 2010 Prosze :D Macie duuuzo wieksze rendery :) Nie wiem tylko czemu po zastosowaniu modyfikatora symmetry na przedniej szybie jest wybrzuszenie. Probowalem pozmieniac w wielkosci weldu ale to nic nie dalo.
Berger Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 Przesuń sobie symmetry nad MS w stosie modyfikatorów.
Thunder Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 przy takiej siatce nie odwzorujesz dokładnie samochodu, przyjrzyj się siatkom innych i zacznij od nowa ;)
tomoss1994 Napisano 23 Październik 2010 Autor Napisano 23 Październik 2010 to moge prosic o jakies porady odnosnie prawidlowej budowy siatki?
Smoku Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 wywal trójkąty, zagęśc tam gdzie pusto ogólnie ejst kanciasto bo mało gęsta siatka
velendil Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 (edytowane) Nie wierze, ze 9 osob, jedna po drugiej, wypowiedzialo sie tak konstruktywnie - "daj wieksze rendery" : ) Może zacznij najpierw od prostej bryły, rzeźbij powolutku kształty, patrz, czy wszystko wygląda symetrycznie, a potem zajmij się detalami, takimi jak gril, światła itd. Nie ma potrzeby pchać się z tymi wszystkimi dodatkami jak pożądana bryła nie została osiągnieta. Staraj się zachować jak najbardziej prostą i przejrzystą siatkę, czyli unikaj wielokątów przede wszystkim. No i cały czas bazuj na zdjęciach referencyjnych, porównuj je ciagle z modelem. Wiele masz wg. mnie tam niepotrzebnych krawedzi, takze zadbaj też o to, zeby nie przesadzic. A no i przedewszystkim - daj wieksze rendery : D @Simple man - dzieki, to takie polskie, sie doczepiac :D Edytowane 24 Październik 2010 przez velendil
Simple_man Napisano 24 Październik 2010 Napisano 24 Październik 2010 "Symetralne", naprawdę ? :) Symetryczne i będzie ok. Ale nie o to tutaj chosi. Looknij tego tuta: Nie jest to może idealny sposób, ale dużo wyjaśnia.
tomoss1994 Napisano 24 Październik 2010 Autor Napisano 24 Październik 2010 Dzięki wszystkim za porady :) Zabieram sie za robienie tego pojazdu od nowa. Wrzuce jak skoncze "bryłe".
Rekomendowane odpowiedzi