Bany1991 Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 Witam. Wraz z kolegą postanowiliśmy zrobić wspólną scenę.Tylko ze oboje nie mamy zbyt dużego doświadczenia wiec postanowiłem już na tak wczesnym etapie założyć wątek.Główny pomysł pracki jest taki że na małym rowerku będzie jechał dzieciak z nadwagą a ciągnąć będzie go mały piesek przywiązany sznurkiem do roweru.Na bieżąco będziemy tu wrzucać to co zrobiliśmy.Uwagi mile widziane.
Lukasz_D Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 powodzenia, good luck, held og lykke, がんばって, viel glück, dla uspeh, in bocca al lupo :) czekamy w takim razie :)
Camel Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 polecam najpierw narysować na papierze/wirtualnym arkuszu koncept ;]
Smoku Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 Powodzenia pomysł zapowiada się fajnie :) w jakim sofcie będziecie to tłuc?
pirx Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 Ten grubasek musi mieć dużego. Dużego lizaka :) btw. Jakiś malutki up'ek by się przydał :) pzd. Daniel
Bany1991 Napisano 21 Październik 2010 Autor Napisano 21 Październik 2010 co do softu to nie zaskoczę będzie robione w maxie a render planujemy w vrayu.Mistrzem rysowania to nie jestem ale koncept na dniach narysuje a przynajmniej spróbuje.Żeby nie było tak tu pusto to wrzucę na początek rower który zrobiłem
Smoku Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 robisz z czegoś ten rowerek czy z głowy? bo troszkę nie podchodzi przednie koło z oponą i ze szprychami a tylne dwa plastiki jak w rowerku dla dwu latka :), to taki błąd stylistyczny, że nie pasuję do siebie. a po za tym siedzonko jakieś takie kanciaste. Podoba mi się pomysł życzę powodzenia :) Pozdr
pirx Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 A ja to widziałem tak: http://img227.imageshack.us/img227/2056/zekb.jpg :D pzd. Rowerek fajny, smok się czepia. Lubię takie oldschoolowe trój kołowce, a siedzonko kanciaste...
Smoku Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 Rowerek fajny, smok się czepia. .. Nie czepiam to tylko moje odczucie, które nie musi być brane pod uwagę :D
pirx Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 Racja, de gustibus non est disputandum... :P sry4off
Bany1991 Napisano 21 Październik 2010 Autor Napisano 21 Październik 2010 Rowerek robię z głowy bo niestety wujek google nie odnalazł w 100% tego co chciałem.Tylne koła będą metalowe i mam nadzieje ze teksturką ładnie to podkreślę i jakoś się wybronią.Przednie koło no hmm mi się osobiście podoba może i masz racje jak bym je zmienił to by trochę lepiej wyglądało no nie wiem sam;/ na razie wrzucę na warsztat fotelik. Jedidan12, twój rysunek jest dosyć trafny ;) może elementy będą troszkę inne ale ogólny klimacik zachowany a tak po za tym dzięki wielkie za uwagi;)
Smoku Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 Na koszu chyba by się większa iteracja przydała w wygładzaniu bo te wytłoczenia są kanciaste . jedziecie dalej :)
velendil Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 rower taki jak sobie wymarzyłem ;)
Bany1991 Napisano 24 Październik 2010 Autor Napisano 24 Październik 2010 No to kolejny mały upek Co głowy to wyląduje ona jeszcze w zbrushu dodam jakiś detal no i nakarmię bo jeszcze kruszynka z niego trochę ;) a przy rowerku tylko dałem relax krzesełka no i jak dla mnie wygląda lepiej
pirx Napisano 25 Październik 2010 Napisano 25 Październik 2010 (edytowane) No zaczynacie się posuwać do przodu :) Co do kosza to skoro będzie on częścią scenki to na pewno jest sens go zagęszczać? Jakiś dof, teksturki i nie będzie tego widać. fajny maluch ale jakiś zmutowany :P K.W., Daniel. Edytowane 25 Październik 2010 przez pirx
Temporal Napisano 25 Październik 2010 Napisano 25 Październik 2010 Glowa fajna ale bardziej wyglada jak dorosla twarzyczka. Nie wiem, moze jak dojdzie cialo to nabierze to innego charakteru. Ogolnie bardzo fajna pracka i czekam na kolejne up'y. Uwielbiam takie scenki z postaciami a nie samymi przedmiotami martwymi. Bede tu czesto zagladal.
Bany1991 Napisano 25 Październik 2010 Autor Napisano 25 Październik 2010 Troszkę zmieniłem mu kształt w zbrushu.Nie wiem czy ogólny kształt tak zostawić.Pierwszy plan był żeby zrobić z niego takiego totalnego grubasa ale teraz się zastanawiam czy nie lepiej zrobić o bardziej normalnych kształtach ale żeby było widać że to taka mała wredota co się znęca nad zwierzętami.No nic będę musiał to jeszcze skonsultować z kolegą.
_Pawel_ Napisano 26 Październik 2010 Napisano 26 Październik 2010 A to dom, który będzie na drugim planie, jeszcze nie skończony, uwagi mile widziane:)
Gadus Napisano 26 Październik 2010 Napisano 26 Październik 2010 Co mi się rzuca w oczka, próg w drzwiach wejściowych jest wg. mnie za wysoki, ludzie potykaliby się o niego na pewno, jakieś 2cm wysokości wystarczą, słupy na ganku powinny, a śmiem twierdzić nawet, że muszą być przedłużone i wkopane w grunt gdzie będą miały fundament. Mógłbyś zrobić jakiś nasyp, na którym leżałaby ta płyta i wtedy nie byłoby widać tych słupów poniżej. Przy lukarnach powinny być również rynny i zapomniałeś wymodelować rur spustowych do tych rynien. Brakuje komina jakiegoś od kotła oraz wentylacji. Co do estetycznych aspektów to raczej się nie wypowiadam, ale jakoś rażą mnie te lukarny na dachu, może jakaś jedna większa byłaby ładniejsza plus jakieś okna dachowe i może jakieś większe okienka na dole bez tylu poprzeczek i klamki w drzwiach brakuje :)
pirx Napisano 26 Październik 2010 Napisano 26 Październik 2010 Właściwie wszystko powiedział Gadus, chociaż trochę pomarudził ;). Ogólnie idzie wam świetnie :)
Bany1991 Napisano 30 Październik 2010 Autor Napisano 30 Październik 2010 Czasu mało wiec praca trochę stoi ale wrzucam to co udało mi się zrobić
Smoku Napisano 30 Październik 2010 Napisano 30 Październik 2010 rozumiem że to zarys tułowia i kończyn ale dłonie i palce zwłaszcza są do wymiany. i proporcje też troszkę szwankują, za krótkie nogi. No a tak w kwestii pozytywu to ma uśmieszek znęcającego się nad zwierzętami gnojka :) czyli +
Rekomendowane odpowiedzi