przemek02 Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 (edytowane) Witam! Już od dawna nic nie wrzucałem na forum, więc czas zasięgnąć waszej opinii. Tematem mojej pracy jest piękny Mercedes SLS AMG. Poniżej prezentuję to co już udało mi się wymodelować. Wszelkie opinie , uwagi i konstruktywna krytyka bardzo mile widziane. Pozdrawiam Edytowane 5 Grudzień 2010 przez przemek02 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maury Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 Bedzie z tego niezła fura. Mi się bardzo podoba, ta nieskazitelna siatka świadczy o wysokim poziomie wykonania modelu:) Ile trwało modelowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 Super, moj ulubiony merol :) Mozna siatke bez smootha ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 hehe defaultowy mentalowy lakier... nie przepadam za nim bo wygląda dość kiczowato. moim zdamien dużo fajniejsze rzeczy mozna osiagnac z arch&design. model fajny nie moge sie do niczego przyczepić ;) oby tak dalej, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 oo SLS:) naprawdę fajny model wybrałeś, nie miałem okazji się jeszzce dogłębniej przyjrzeć ale na pierwszy rzut oka rzucają się w oczy cienkie rowki, zbyt ostre krawędzie grilla, rowek łączący krawędzie maski ze światłami powinien iść bardziej do góry, co do tyłu też jest troche niezgodności, jeżeli będziesz chciał wypiszę później i to: Powodzenia i będe tu czesto zaglądał:) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek02 Napisano 2 Listopad 2010 Autor Share Napisano 2 Listopad 2010 Dzięki za komentarze. Modelowanie zajęło mi jakieś dwa tygodnie pracy w wolnych chwilach. Co do lakieru to faktycznie defaultowy mentalowy lakier, chodzi mi o pokazanie kształtu blach, i załamań światła, a myślę że ten lakier do tego w zupełności wystarczy. Co do siatki bez smootha to trochę problem, gdyż model wykonywany jest techniką " modelowanie-smooth-modelowanie-smooth-modelowanie..." dlatego siatka na tym poziomie jest dosyć gęsta. Postaram się znaleźć coś z przed ostatniego smootha. Co do krytyki i wytykania błędów, to jest to jak najbardziej miło widziane, w końcu poto jest WIP. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 Trzeba zapisywać do nowego pliku przy każdym smoothowaniu, bo inaczej ciężko coś później poprawić. Model wygląda niezle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 10 Listopad 2010 Share Napisano 10 Listopad 2010 Trzeba zapisywać do nowego pliku przy każdym smoothowaniu, bo inaczej ciężko coś później poprawić. Model wygląda niezle. albo kopie obiektu przed ms ukryc w tym samym pliku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek02 Napisano 18 Listopad 2010 Autor Share Napisano 18 Listopad 2010 Witam Dzięki za rady. Zapisuje zmiany co jakiś czas w nowym pliku, dzięki czemu w razie konieczności poprawiania błędów można zaimportować model z poprzedniego pliku. Prace idą dość powoli, ale do przodu. Poniżej przedstawiam kilka renderów. Jak zwykle krytyka i rady mile widziane. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusion Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 Model wykonany pięknie. Jedna rzecz, z wielkością tarcz to chyba kolega przesadził, nie wiem czy zmieszczą się zaciski. Czy wokół szyb nie ma żadnych uszczelek? Nawet na przedniej? A czy lusterko jakieś takie nie za duże względem całego auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fletcher Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 No tarcze mocno rzucają się w oczy a lusterka mi się wydają ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 idzie niezle, ale to co się na pierwszy rzut oka rzuca w oczy: zielone - niezgodnosci z oryginałem, czerwone- po prostu krzywo czekam na postępy! pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati-bor Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 Nie oceniam poziomu odwzorowania, ale sam model zrobiony meega ładnie. Zazdroszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek02 Napisano 5 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2010 Witam Wrzucam parę nowych renderów żebyście nie pomyśleli że zrezygnowałem. Macie absolutną racje, strasznie ciężko się poprawia model i zajmuje to mnóstwo czasu. Co gorsza wymaga to sporo pracy a postępy są raczej niewidoczne. Na tym etapie uznaję nadwozie za "prawie" wymodelowane i zamierzam zabrać się za wnętrze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 7 Grudzień 2010 Share Napisano 7 Grudzień 2010 Aż dziw, że nikt nie pisze, czyżby na forum sami krytycy? Bo model wykonany pierwsza klasa, naprawdę kawał dobrej roboty. Tylko finalnie nie zostaw tego standardowego carpainta mentalowego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 oryginału nie znam ... ale wygląda że podążasz w bardzo fajną stronę... powodzenia w dalszej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 (edytowane) Bardzo ładny model - kolejny taki sam mercedes na forum aż zacząłem szukać po sieci info o tutorialu z tym modelem.Pamiętam że kiedyś pojawiał się tu dość regularnie ford mustang z 65 roku co zbiegało się w czasie z wydaniem tutoriala od Everów.Czy do tego modelu meśka też jest tutek? Model prezentuje wysoki poziom jeżeli ten poziom zostanie utrzymany przy modelowaniu wnętrza to już teraz składam gratulacje. Edytowane 11 Grudzień 2010 przez Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi