adek Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 Firma Chaos Group zamieściła w internecie szczegółowe informacje o cenach nowej wersji sztandarowego produktu tej firmy jakim jest V-Ray. Do grudnia jest szansa na kupienie V-Ray 2 w niższej cenie. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1456
mirach Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 hej Adek, link w tym newsie prowadzi do "http:" i nic wiecej
mirach Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 ja wim, ale pisalem zeby na glownej stronie news dzialal :)
vision3d Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 ciekawie sie zapowiada, szczegolnie CarPaintMtl ;)
deshu Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 A ja uważam, że ilość nowych ficzersów jest porażająco mała
Lis Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 Chaosom szykuje się niezły zastrzyk gotówki. Byle by nie poszli w ślady Autodesku i co roku nie wydawali "nowej" płatnej wersji. Przynajmniej Vray RT będzie.
hkropinski Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 a ktoś się orientuje jak będzie wyglądało to połączenie Vray+RT? czy problem który opisałem w wątku poniżej nie będzie się pojawiał czy po prostu będą to dwa programy w jednym? pozdr http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=71723
PCZ Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 Czy ktoś może mi wyjaśnić dla kogo jest Vray RT ? To tylko taka ciekawostka czy przydatne narzędzie?
Kris_R Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 Vray RT nie przyda się za mocno modelarzom i animatorom. Ale jeśli ktoś zajmuje się głównie oświetlaniem scen i przygotowywaniem shaderów to narzędzie adresowane właśnie do takich osób. Nie trzeba babrać się w grube ilości renderów testowych, żeby sprawdzić jak zmienione parametry świateł i materiałów wyglądają na gotowym obrazku. Myślę, że taka filozofia przyświeca silnikom RT. Podobnie ma się sytuacja w najnowszym Maxwell'u. Tam też jest tryb szybkiego podglądu dla ustawienia świateł i materiałów. Na razie to pierwsze silniki tego typu, więc pewno potrzeba jeszcze czasu zanim wszystko będzie działać tak jak powinno. Ale kierunek jest dobry. Niech kombinują dalej ;)
deshu Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 (edytowane) Czasu nie potrzeba już wcale wiele aby było bardzo dobrze. Vray RT na cpu tez sprawuje się nieźle, jednak SSSa na tym nie ustawimy, bo straszny szum przez długi czas. Istnieje tez kwestia braku obsługi mesh-based vraylightsów, displacementu, bokeha (chyba). Za to obsługuje dofa. Ustawianie blików, świateł w interiorach, ślicznych cieni drzew rzucanych na elewacje, i podobnych rzeczy, sprowadza się z RT do patrzenia w activeshade - mega timesaver. hkropinski - nie daje sobie głowy uciąć, ale gdzieś przeczytałem, ze to będzie paczka programów, instalowana jednym installatorem - tak jak np: maxwell matedit i studio. Edytowane 2 Listopad 2010 przez deshu
hkropinski Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 deshu - to fatalnie bo w moim przypadku obraz otrzymywany przez ActiveShade nijak ma się do finalnego rendera...;/
Lis Napisano 3 Listopad 2010 Napisano 3 Listopad 2010 hkropinski -> To może nie używałeś vray RT. RT to silnik pracujący w activeshade. Standardowo masz tam scanline.
hkropinski Napisano 3 Listopad 2010 Napisano 3 Listopad 2010 production - vray, activeshade - RT. obydwa silniki renderują inny obraz...
deshu Napisano 3 Listopad 2010 Napisano 3 Listopad 2010 a moze tylko gamma ci sie nie zgadza - wysij mi screenshota na pw - sprobuje pomoc 1
Pionier Napisano 3 Listopad 2010 Napisano 3 Listopad 2010 jak już ktoś zrobi upgrade to niech da znać jak wygląda ten carpaint shader w porównaniu do tego z mentala :) poza tym lista zmian wygląda obiecująco :)
deshu Napisano 3 Listopad 2010 Napisano 3 Listopad 2010 najbardziej interesuje mnie render element, dla kazdego swiatla osobno
Marek G Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 kto szykuje sie do kupna lub upgreda???ja się zastanawiam
Rekomendowane odpowiedzi