cine-FX Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Jak by mi wyszło to bym zamieścił, może przybliżysz w jaki sposób to zrobić. Nie mam serwera FTP i poszukuję bezpłatnego ,ale nie wiem gdzie. Proszę help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 www.angelfire.com niedawno cos z nim bylo ale teraz dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 no troche innym sposobem ale udało mi się zobaczyć rendery :) i musze przyznać że dobrze ci to idzie. a poza tym to ciesze się że wkońcu jest na forum jakiś starszy spotykany na polskich rogach samochód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 23 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2004 Jeszcze tylko taka ciekawostka i pytanie tym razem do was: Czym różnią się poniższe adresy ? przecież są takie same, jednak ich reakcja jest różna. Sprawdzcie i napiszcie a ja zaczynam tworzyć http://www.angelfire.com/dragon2/cine0/24_w_net.jpg - ZŁY www.angelfire.com/dragon2/cine0/24_w_net.jpg - DOBRY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 29 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2004 Nie mam zamiaru go tak konczyc, bende go kontynuowal, mam nadzieje ze rendery sa w miare czytelne i nie ma problemu z ich wczytaniem. narazie... Milych komentarzy ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=11479 Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4 [Wyedytowany dnia 29-6-2004 > cine-FX] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 29 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2004 i jeszcze listewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 29 Czerwiec 2004 Share Napisano 29 Czerwiec 2004 bardzo fajnie Ci to idzie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 29 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2004 Thanks. Poprawiam jeszcze listewki i inne a jutro biore sie za dzwii. Na dzisiaj to tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 30 Czerwiec 2004 Share Napisano 30 Czerwiec 2004 WOW :D Tak szczegółowych listewek to u mnie nawet nie ma. :-) Podoba mi się model. Oby Ci komp wyrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2004 Taka lekka ciekawosteczka : - poprawilem troszke listewki i kanty Nizej jest opisane z ilu polygonów skladaja sie poszczegolne elementy karoserii i innych preferiów. Obecnie wszystko widziane na renderach bez tych kól ma : 80 054 poly Prosze zobaczyc na zdiencia i ocenic czy z tylu moga. wielkie dzienki i czekam na wasze komentarze... do zobaczyska... ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=11479 Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2004 i jeszcze jeden... ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=11479 Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4 [Wyedytowany dnia 30-6-2004 > cine-FX] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2004 ludzie czemu nic nie piszecie ja czekam i zamieszczam update najpierw orginal, a pózniej mój car. Zmienione zostalo : -doszedl wlot powietrza z przody samochody -listewka na zderzaku -Caluy samochód zostal podwyzszony -Maska lekko skrócona To na tyle, ludzie czekam na komentarze. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2004 i mój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 1 Lipiec 2004 Share Napisano 1 Lipiec 2004 Ilość poligonów bez niespodzianek. :-) Jakbym strzelała liczbami, to bym trafiała. :-) Model jest znajomity. :-) Przyjemnie się na takie patrzy. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2004 Ciesz sie ze ci sie podoba moj model, myslalem ze polygonow jest za duzo ale powiedzialas ze w sam raz ; Praca calego modelu przebiega dosc dlugo ale nie mam zamiaru na koncu poprawiac wszystkiego jak to prze audi, robie wolno ale maksymalnie dokladnie... mam nadzieje zatrzymac sie cala karoseria w ok 300k poly, i juz rozmyslam czy nie zrobie wnetrza. Dzieki i czekam na wiencej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2004 Dwie godziny wzmagań i przedni znaczek samochodu jest już gotowy, jets to objekt low-poly jednak wyglądający jak oryginał. Zamieszczam zdięcia pierwsze to orygilalne zrobione przezemnie (zapomnialem włączyć funkcję makro),a drugie to render. Czekam na sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2004 render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 Render lepszy od fotki, trzyma ostrość. Niestety krawędzie poszarpane, jak ja tego nie lubie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHIZO Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 Nic dodać nic ująć ;) Ale pussik ma racje te krawędzie GRYZĄ po oczach =P Pozdrawiam (-_-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 poszarpane krawędzie??? przecierz to tylko mały sampling cieni :) dobrze jest tylko źle ci się to cieniuje :P tzn podstawa pod znaczek jest ciemna na dole :( albo musisz dać chamfera do jej okoła albo poprostu dać inne smoothing groups żeby były kanty (których i tak na normalnym ujęciu nie będzie widać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2004 Javor mam do ciebie pytanie, poprawilaem znaczek tak jak napisales i innymi metodami ale jak mozesz to napisz mi jak mam zrobic, zeby te krawedzie byly ladne i nieposzarpane a szczegolnie jak ustawic w brazilu wiekszy sampling poniewaz jest ich tam kilka i niewiem ktory wybrac ale sprawdzalem i byly tylko lekkie zmiany. Za wszystko THX Ponizej zamieszczam poprawiony znaczek i siateczke z viewportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2004 i siateczka znaczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2004 Widze ze nie doczekalem sie zadnego komentarza mam nadzeje ze skomentujecie lakier zrobiony sprzed 30 min. tak wyglada oryginalny lakier, chociaz nie wiem czy taki zostanie chcialbym zrobic HDRI ale nie umiem moze ktos zna dobrego tutka lub mnie nauczy bardzo chetnie wezme lekcje lub ktos podzieli sie swoim lakierem prosilem juz wiele osob o opisnie jak go zrobili ale powiedzieli zebym sam probowal i wyszlo mnie cos takiego. Mysle zeby zostawic ten lakier i zrobic otoczenie nawet mam plany bedzie to jego rodzinny kraj, elment miasta w ktorym to byl najlepszym samochodem sprzed dokladnie 20 lat obok citroena XM i Peugot 605. Czekam na uwagi. No nic komentujcie dowolnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 model spoko, ale pokaz troche wiecej z tym lakierem niz tylko kawalek maski i nadkola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 Co do lakieru - zajrzyj do Texturing & Light. tam było trochę gotowych materiałów lakierów.. szukajce, a znajdziecie - nie czekajcie aż samo przyjdzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2004 Prosze bardzo oto render wiekszej czesci karoserii z lakierem czekam na komentarz modelu a w szczegolnosci lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 Jak chcesz to ja mam w PDF`ie jak robić HDRI. Jeszcze nawet nie czytałam. ;P Ale wiem, ze mam. :) Kolor lakieru jest przeochydny. :| Sam lakier jednak całkiem ok. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2004 Jednak jak zobaczysz oryginalne zdiencie to wlasnie ten samochod ma taki kolor, jednakrze prosze o zamieszczenie lub przeslanie na [email protected] bede wdzieczny. Zobaczymy co powiedza inni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 Pussik bylbym wdzieczny gdybys podala zrodlo do tych materialow HDRI jako link , ftp itp to sobie znajde, lub poslala mi jesli nie jest t o klopotem na [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2004 Pussik prosze zamiesc ten tut w pdf do hdri. Teraz zamieszczam kawalek tego co zrobilem oczewiscie bez materialow bo uwazam ze teraz sa jeszcze niepotrzebne i w fazie tworzenia. Doszly listwaki dolne oceniajcie calosc lub same listewki, musze sie wziosc za niego ba za male update sory. nara. ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=11479 Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 WOW naprawde szacunek bardzo ladnie ci to idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 ---------- macie taki jeden ode mnie HDRI in FałRej :P-------- http://members.lycos.co.uk/chveti/VRAY_HDRI.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2004 To jest taki test HDRi i chyba przerzuce sie z brazila na Vray-a poniewaz czas renderingu jest o wiele krutszy :) Prosze napiszcie ktory material na lakier bylby lepszy czy zwykly lakier z odbiciami czy HDRI Udanych komentarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2004 i nastepny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2004 i ostatni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 Zmień ten kolor, aaaaaaa. Szpeci cały render. Ps, te koła mają tak wyglądać ostatecznie? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 4 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2004 Co ty, te kola to tak na probe jak bedzie cale zakroseria to moze wtedy zrobie ale oryginalene od tego modelu, Czy sugerujecie jakis kolor bo sam nie wiem jakiego uzyc. czekam na propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 Biały , czerwony , czarny.....czy cuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SomsioD Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 ja proponuje niebieski metalica pOZdro Romet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 granatowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 cine-FX na razie nie baw sie lakierem itp. tylko rob samochod!! bo ten lakier to ci nie wychodzi( a samochod ladny) radze ci zostawic lakier a robic modeling:D narka i do roboty:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 carshow_supra2.jpg Może taki jak ta 950 konna Supra? :) Serio to każde autko ma własny najładniejszy kolorek, z którym mozna go interpretować. :-) W sumie to możesz zrobić jaki chcesz kolor. :) Mi się podoba kolor Citroena Xsary (\'taki ppomarańczowy\', ale chyba nie będzie pasował do tego Reno, ale mozesz sprawdzić. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 4 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2004 Ale wysyp komentarzy, naprawde musze przyznac ze nigdy na tym forym nie bylo az tyle. :) Myslalem ze musze cos napisac zeby znow cos uslyszec, ale mylilem sie dzieki i jednak chyba bedzie granatowy jak bedzie update czesci to zamieszczeam samochod z lakierem tym razem granatowym do oceny. Jutro dojda moze cale pezdnie dzwii. dzieki. :) [Wyedytowany dnia 4-7-2004 > cine-FX] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 4 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2004 ocenicie zamieszczony przed chwila render :) chodzi konkretnie o kolor i refleksy. thanks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 5 Lipiec 2004 Share Napisano 5 Lipiec 2004 Wow. Naprawdę nie mam zastrzeżeń. Podoba mi się. :D Widze, że w jednym czasie bawimy się lakierkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 5 Lipiec 2004 Share Napisano 5 Lipiec 2004 Dużo lepiej ....... ale modeluj bo tak piknie ci to idzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 5 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2004 Vray rulez dzieki i dzisiaj jeszcze beda dzwii... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SomsioD Napisano 5 Lipiec 2004 Share Napisano 5 Lipiec 2004 no supcio pracka dokącz ją Lakierek super ale naj bardziej mnie szokowały felgi po prostu kull skąd je wytrzasłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 5 Lipiec 2004 Share Napisano 5 Lipiec 2004 mowilem ze granat bedzie pasowal, tylko troche za mocno odbija ale jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 5 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2004 Oto dzwi ale jeszcze bez klamki, za jakis czas je dorobie. Praca nad nimi trwala 3h. Zamieszczam render bez i z lakierem z dwoch ujec. Niektore elementy w samohodzie robie low-poly po to zeby zrobic wnetrze tylko bedzie mnie potrzebna wasza pomoc co do tego jak to oteksturowac materilami bo z tym gorzej :[. Dzieki za komentarze i czekam na nastepne :) . [Wyedytowany dnia 6-7-2004 > cine-FX] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi