Napisano 7 Listopad 201014 l Mam około 500 elementów (takich samych) i chcę je wszystkie połączyć za pomocą opcji boolean union. Jak to zrobić za jednym zamachem? Bo tak każdego - po jednej- każdy z każdym - sztuce nie chcę mi się za bardzo robić.
Napisano 7 Listopad 201014 l Autor Już próbowałem nie da rady tak - nie wiem czemu. Pokombinowałem i udało się jak mówiłeś. Jednak jestem ciekaw czy w ogóle można zrobić tak jak pisałem wcześniej (wyżej). Edytowane 7 Listopad 201014 l przez P.I.W.O.
Napisano 7 Listopad 201014 l Nie mam pojęcia szczerze mówiąc, probowałem z select listy i zadziałało tylko na jeden obiekt, więc dziwne. Pozatem boolean się nadaje tylko w specyficznych sytuacjach.
Napisano 7 Listopad 201014 l Autor Mi raz się udało - ale nie pamiętam już jak tego dokonałem. No ale może mi się jeszcze przypadkiem (jak zwykle) przypomni. Dobra dzięki za rady.
Napisano 8 Listopad 201014 l Ponieważ jesteś początkujący więc tylko napiszę, że jak masz problem to dopisz jeszcze co chcesz zrobić z tym w danej scenie. Chodzi tu o optymalizację pliku żeby nie okazało się na końcu, że masz 1gb plik i coraz ciężej sie ładuje. Czasami lepiej użyć instancji i zgrupować obiekty a czasami lepiej z nich zrobić xrefa.
Napisano 8 Listopad 201014 l Autor Dobrze, teraz będę uwzględniać to w moich postach/pytaniach. Dzięki za radę.
Napisano 8 Listopad 201014 l P.I.W.O. napisał: Mi raz się udało - ale nie pamiętam już jak tego dokonałem. No ale może mi się jeszcze przypadkiem (jak zwykle) przypomni. Dobra dzięki za rady. jesli masz 5 instancji box'a zaznaczysz jeden z nich i sprobojesz attach'owac reszte to nie bedziesz mogl, nie mozna attach'owac do obiektu jego instancji, najpierw musisz kliknac Make Unique na jednym z nich i pozniej reszte do tego unikalnego obiektu doczepic.