Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Wrzucam scenkę przykładowego environmentu.

Zrobiona w ramach zabawy z vray proxy i multiscatterem.

Jak Wam się podoba?

envi6.jpg

Miłe sugestie dobrze widziane!

pablo

Edytowane przez pablo102

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

pierwsza rzecz to że za wyblakłe wszystko. scenka tez jakoś nie porywa, w miejscu tego boxa wsadz jakiś ładny domek. na niebo jakieś chmurki a na tło jakąs bitmapke gór czy innych krajobrazów. to drzewko na pierwszym planie przesunąłbym na lewo bardziej jeśli zamierzasz coś w miejsce boxa wstawić.

dodaj kontrastu, życia w te kolory, pozdrawiam :)

Napisano

a dla mnie bomba, wygląda jak obraz możesz zapisać zdjęcie a później w maxie wrzucić wrzucić fotkę na plejna dać jakąś fakturę dodać retro ramkę i już masz obraz ale zamiast boxa wstaw stary domek ^^

Napisano
  • Autor

up1.

kilka zmian w układzie drzew. dodam, że wrzucam czyste rendery bez obróbki w ps, bez tła.

envi8.jpg

Napisano

Dużo lepiej niż przedtem. kolory nasycone. Wrzuciłbym jednak coś innego zamiast tego boxa i zwiększyłbym rozdzielczość renderingu

Napisano

Jeśli dobrze rozumiem, jest to scena testowa, kombinowanie z roślinnością, niebem itd a nie żaden konkretny projekt. Wydaje mi się, że zamiast pudła można tam wstawić nawet coś co kształtem przypomina dom/szopę/itd albo nawet nic nie wstawiać. Brzoza wygląda naprawdę ładnie (w czym robiłeś?). Możesz pokombinować trochę z horyzontem np. daj w tle jakiś fragment lasu, zagajnik itp.

Napisano

i texturke ziemi popraw (na górce) bo wyglada jak wklejona z google earth

Napisano
  • Autor

szybki up przed pójściem spać.

zmieniona cała tekstura ziemi. wstawiłem dom (google warehouse)- o tyle dobry pomysł, że służy jako odnośnik dla skali.

jeszcze pusto na pierwszym planie-może jutro. znajdę też jakieś tło.

env10.jpg

Napisano

Klimat - wydmy, tak? Bo tak to widzę jak narazie. Bardzo nadmorsko. Powyginałbym teren, wymieniłbym drzewka na więcej iglaków.

Do tego nie buduje się w takich miejscach budynków raczej, dlatego wymieniłbym to na coś mega klimatycznego - bunkry. Stare, porozwalane z tanimi napisami typu "Lechia Ruzelez". DO tego zmienic kamerkę.....

Ale to takie moje pomysły :) Skoro to testy to pobaw się więcej z klimatem :) gl

Napisano
  • Autor

up 3.

Klimat - brzozowy zagajnik, sceneria wiejska.

Kamera w trawach, 24mm bez korekcji zbiegów.

Domek znów z google warehouse.

envi13.jpg

pozdrawiam!

envi13.th.jpg

Napisano
  • Autor

Scena II.Samotne drzewo.

Klasyczna scenka, wzorowana na jakiejś fotografii. Będę jeszcze poprawiał ukształtowanie terenu. Myślę, że przydała by się jakiś łuk z lewej prowadzący oko do drzewa-będzie ciekawiej.

envb02.jpg

Pozdrawiam,

pablo

Napisano

z ciekawości, jak robiłeś trawę na przedostatnim renderku (może jakiś tutek) ?

Na jakim sprzęcie to renderowałeś jeśli można zapytać ?

Napisano

(może jakiś tutek) ?

:)

Twoja wiadomość jest za krótka. Post musi zawierać minimum 10 znaków.

Napisano
  • Autor
z ciekawości, jak robiłeś trawę na przedostatnim renderku (może jakiś tutek) ?

Na jakim sprzęcie to renderowałeś jeśli można zapytać ?

Trawa to iGrass: http://rendering.ru/index.php/plugins/igrass/

Ja bawiłem się materiałami i ustawieniem światła, tak żeby uzyskać efekt przeźroczystości.

Wszystko rozrzucone multiscatterem. Drzewa proxy.

Render na i7-920/6GB

Napisano

Osobiście wolałbym pierwszą wersję. W drugiej drzewko jest tak przejaskrawione, każdy listek tak wyostrzony, że oczy bolą. Pierwsza wydawała się znacznie subtelniejsza, IMHO.