Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

Pierwsze Carsy mnie nie porwały i chyba drugie również nie porwą. Trailer wygląda słabo. Nawet od strony renderingowej nie powala, chociaż to pewnie zostanie mocno podkręcone w kompo. Na razie to tak w pół drogi między Carsami a Toy Story 2. Generalnie mocny zdziw że to Pixar.

Edytowane przez biglebowsky
Gość raggy2k4
Napisano

a mi się podoba..., to jest w końcu film rodzinny/dla dzieci. Myślę gdyby więcej osób chodziło do kina zamiast kraść na torentach filmy, to by producenci mieli większy budżet na detale w takich filmach(teraz troszkę kino 3d ratuje producentów), już nie wspominając, że każda godzina renderingu kosztuje. Jakość na pewno w dużej mierze wynika z budżetu.

Napisano

Raggy, Pixar nie narzeka na frekwencję w kinach i budżety, wprost przeciwnie. Ja jestem raczej pewien że wizualnie film zostanie podciągnięty jeszcze. Pierwszy Trailer Carsów też pokazywał sporo niedorobionych ujęć. Ja jednak wolę takie Toy Story 3, chociaż one emocjonalnie nie do końca dla dzieci.

Gość raggy2k4
Napisano

A mnie brakuje filmów takich jak Król Lew :).

biglebowsky, masz na pewno racje z tym :) ale po co robić lepiej jak i tak się zarobi :)? Myślę ze nie wiele mniej. Z tego co pamiętam rendering jedynki trwał ponad miesiąc na około 2 tysiącach grzejników. Teraz są lepsze ale dochodzi stereo:). Ale jak sam wspomniałeś, finalna wersja będzie lepsza... myślę że również trailery też takie się pojawią, ale nie radzę spodziewać się cudów:), Mamusie i Tatusie zabiorą dziecko czy efekt będzie dobry czy b.dobry :)

Napisano

Mojemu synkowi sie podoba - obejrzal 3 razy trailer. Mnie nie musi - to nie jest film dla mnie.

Niekoniecznie cieszy mnie znowu strzelanie, wybuchy, agenci.. Kurna, mamy fajne dzieciaki - po jaka cholere upychac przemoc juz od najmlodszych lat? Jedynka miala fajne przeslanie, jedyne strzaly byly z rury wydechowej. Na prawde sie nie da zrobic filmu dla dzieci bez proby przemycania zartow dla doroslych? Jeszcze czekam na jakis motyw z gejami, bo sie poczuja dyskryminowani ze nie ma samochodu-geja, a przeciez dzieci juz od najmlodszych lat musza wiedziec takie rzeczy (sarkazm, jakby ktos jakims cudem nie zalapal).

Napisano

Niestety...

ale mi się nie podoba :/

Carsy na jedynce powinny były się zakończyć. To od początku był trochę dziwny film. Teraz dwójka już w ogóle jakoś...motyw z ratowaniem świata...przez autko... :/

Mogę to porównać do takiej akcji jak dorabianie kontynuacji np. do "Pocahontas"...lepiej nie wiedzieć, że coś takiego istnieje...

Napisano

no Cars 1 to chyba jedna z niewielu bajek, która jest tak na prawdę dla dzieci. Co do 2. Ja tam nie widzę jakiś wielkich różnic w porównaniu do 1 jeśli chodzi o wykonanie. Co do fabuły to zobaczymy. :)

Napisano

Nie sadzilem, ze bede narzekal na trailery Pixara, ale mnie rowniez nie podszedl. Juz taki posmak przemocy, kawalek trailera podjechal takim feelingiem jak sensacja z Willem Smithem;)

I wlasciwie to nie zobaczylem zadnego ujecia, ktore ma kopa i to jest najdziwniejsze. Wyglada jak serial tv na bazie pierwszej czesci.

Napisano

Bajka jak bajka. To nie grafika ma powalać, bo dzieciom wystarczy nawet proste 2d bez cieni. Problem tylko tak, że to już nie jest dla dzieci. Mojej małej tego nie pokażę na bank. Jak większości ostatnio robionych bajek. Wszędzie przemoc i gagi dla dorosłych jak w shrekach. WTF?

Napisano

Sjon: przeciez bajki kinowe nie sa dla dzieci, tylko dla doroslych, ktorzy dadza sie wkrecic, ze to jest najlepsze dla ich dziecka. A dorosly napewno woli to od prostego 2d:)

Poza tym dzieci do kina same nie chodza, jak dorosly raz sie mocno znudzi to juz wiecej dziecka do kina nie zabierze;)

Ostatnio przypadkiem ogladalem cartoon network i rozbawila mnie sytuacja. Leci trailer bajki, totalna młucka...montaz szybszy niz przerob reklam w platigu. Wszedzie uderzenia, bazooki, eksplozje i tekst "tu nie chozdi o to by pokonac przeciwnika, lecz zyskac jego szacunek"..hehehe

Owszem w walce chodzi wlasnie o szacunek jednak ten tekst pasowal tam rownie dobrze jak do ustawki kibicow.