masa Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 Witam wszystkich Pierwsze podejscie do zimy. 3dsmax, vray, AE, PS.... później, dorzucę jeszcze wersję wiosenno-letnią Pozdr
kliment woroszyłow Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 Całkiem miłe, choć są dwie rzeczy które przeszkadzają. 1- ślady na śniegu same w sobie ok gdyby nie fakt ze sugerują iż śniegu jest 3- 4 cm. Natomiast chodnik i usypany śnieg po bokach wskazuje ze jest go minimum 30 - 40 cm, wniosek, za płytkie ślady. 2- drzewa w tle bez śniegu na sobie. :)
Kubajaniak Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 Ja się na wizkach nie znam, ale nie pasuje mi jedna rzecz. Śnieg na kominie. No chyba, że w piecu/kominku się nie pali to spoko ;)
Dragon Heart Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 Ogólnie fajnie, mam te same uwagi kliment woroszyłow Mógłbyś zapodać ustawienia materiału śniegu??
Gość ant-3d Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 Te same uwagi ci poprzednicy plus to ze szalik na balwanie wyszedl sztucznie i to ze na dachu nigdy snieg tak idealnie sie nie ulozy. Po za tym bardzo przyjemnie :)
jarross Napisano 22 Grudzień 2010 Napisano 22 Grudzień 2010 Snieg może być po prostu zmrożony, wystarczy czasem wyjść na zewnątrz.
bbandi Napisano 22 Grudzień 2010 Napisano 22 Grudzień 2010 Zgadzam się z jarossem śnieg często jest zamarznięty (zewnętrzna skorupa), bardzo ładny ten obrazek, miły dla oka.
Gość AT7 Napisano 22 Grudzień 2010 Napisano 22 Grudzień 2010 Nie czepiając się drobnych szczegółów jest naprawde pozytywnie i miłe dla oka :)
masa Napisano 23 Grudzień 2010 Autor Napisano 23 Grudzień 2010 0dzieki za za komentarze i slowa krytyki ;) na pewno beda pomocne w przyszlych wizualizacjach. Co do materialu sniegu jest to kompilacja z dwoch tutoriali plus wlasne eksperymenty - postaram sie wrzucic screeny niebawem.
masa Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Napisano 3 Styczeń 2011 Witam ponownie, podrzucam ustawienia materiału śniegu. zrobiłem sobie 2 tygodnie wolnego od kompa ;) stąd to opóźnienie...
ThoR_ Napisano 3 Styczeń 2011 Napisano 3 Styczeń 2011 ogólnie nie powinny tak sople zwisać jeśli robisz to dla kogoś to tylko świadczy ze ten projekt ma coś nie tak przy dobrej instalacji nie ma takich sopli, i ogólnie czegoś takiego się nie robi nie wygląda to pozytywnie
pabulo Napisano 8 Styczeń 2011 Napisano 8 Styczeń 2011 są rzeczywiśie niekonsekwencje w ułożeniu śniegu. mnie osobiście drażnią głównie ślady na tym sniegowym garbie. Tak jak kliment napisał mniej więcej. Przydałoby sie śniegu odrobine na parapetach i lekkie zakłócenia na dachu. W samym budynku cokół troche jak namalowany na ścianie. Fajnie jakby tam sie pojawił przynajmniej jakiś cień od otynkowanej części ściany. Trójkątny szczyt wolałbym jednak w kolorze ściany poniżej. Szalik niefajny. Tak wypisuje i wypisuje ale ogólnie naprawde przyjemnie to wyszło
Rekomendowane odpowiedzi