Napisano 18 Grudzień 201014 l Witam wszystkich Pierwsze podejscie do zimy. 3dsmax, vray, AE, PS.... później, dorzucę jeszcze wersję wiosenno-letnią Pozdr
Napisano 18 Grudzień 201014 l Całkiem miłe, choć są dwie rzeczy które przeszkadzają. 1- ślady na śniegu same w sobie ok gdyby nie fakt ze sugerują iż śniegu jest 3- 4 cm. Natomiast chodnik i usypany śnieg po bokach wskazuje ze jest go minimum 30 - 40 cm, wniosek, za płytkie ślady. 2- drzewa w tle bez śniegu na sobie. :)
Napisano 18 Grudzień 201014 l Ja się na wizkach nie znam, ale nie pasuje mi jedna rzecz. Śnieg na kominie. No chyba, że w piecu/kominku się nie pali to spoko ;)
Napisano 18 Grudzień 201014 l Ogólnie fajnie, mam te same uwagi kliment woroszyłow Mógłbyś zapodać ustawienia materiału śniegu??
Napisano 18 Grudzień 201014 l Te same uwagi ci poprzednicy plus to ze szalik na balwanie wyszedl sztucznie i to ze na dachu nigdy snieg tak idealnie sie nie ulozy. Po za tym bardzo przyjemnie :)
Napisano 22 Grudzień 201014 l Zgadzam się z jarossem śnieg często jest zamarznięty (zewnętrzna skorupa), bardzo ładny ten obrazek, miły dla oka.
Napisano 22 Grudzień 201014 l Nie czepiając się drobnych szczegółów jest naprawde pozytywnie i miłe dla oka :)
Napisano 23 Grudzień 201014 l Autor 0dzieki za za komentarze i slowa krytyki ;) na pewno beda pomocne w przyszlych wizualizacjach. Co do materialu sniegu jest to kompilacja z dwoch tutoriali plus wlasne eksperymenty - postaram sie wrzucic screeny niebawem.
Napisano 3 Styczeń 201114 l Autor Witam ponownie, podrzucam ustawienia materiału śniegu. zrobiłem sobie 2 tygodnie wolnego od kompa ;) stąd to opóźnienie...
Napisano 3 Styczeń 201114 l ogólnie nie powinny tak sople zwisać jeśli robisz to dla kogoś to tylko świadczy ze ten projekt ma coś nie tak przy dobrej instalacji nie ma takich sopli, i ogólnie czegoś takiego się nie robi nie wygląda to pozytywnie
Napisano 8 Styczeń 201114 l są rzeczywiśie niekonsekwencje w ułożeniu śniegu. mnie osobiście drażnią głównie ślady na tym sniegowym garbie. Tak jak kliment napisał mniej więcej. Przydałoby sie śniegu odrobine na parapetach i lekkie zakłócenia na dachu. W samym budynku cokół troche jak namalowany na ścianie. Fajnie jakby tam sie pojawił przynajmniej jakiś cień od otynkowanej części ściany. Trójkątny szczyt wolałbym jednak w kolorze ściany poniżej. Szalik niefajny. Tak wypisuje i wypisuje ale ogólnie naprawde przyjemnie to wyszło