Ania Napisano 15 Marzec 2011 Napisano 15 Marzec 2011 Powinieneś być ostrożny z kolorami, w tej chwili wydaje mi się że zielone ściany i wiatrak za bardzo się wybijają w porównaniu do ludzika. Kawa rozlana na podłodze wygąda jak stado robaków, może lepiej rozwiązać to teksturą albo modelem plamy? Czy dobrze widzę że w ostatnim poście zniknął motion blur? Ryba wygląda lepiej bez niego, przedtem była zbyt nieostra, zostawiłabym mocny motion blur tylko na papierach, kroplach itd jak w #42, rybę bym unieruchomiła.
mookie Napisano 15 Marzec 2011 Napisano 15 Marzec 2011 Moim zdaniem żaluzje pionowe burzą nieco kompozycję obrazka, z kontrolowanego rozgardiaszu robi się powoli chaos. Twarz bohatera też jest ciut zbyt czerwona, rozumiem, że wpadł w furię, ale jakoś na poprzednim obrazku prezentował się lepiej. Spróbowałbym zgasić jedną z żarówek żyrandola, mógłbyś uzyskać ciekawe efekty świetlne. Powodzenia!
Gość szarak3d Napisano 16 Marzec 2011 Napisano 16 Marzec 2011 To moze pionowe?:) jeszcze pomysle z tymi zaluzjami, musze tez troche pokombinowac ze swiatlem odlonczylem jedna zarowke jak radzil mookie (padlo na ta swiecaca na sciane z oknem) A ten zielony faktycznie chyba gryzl dosyc oko, zmienilem na bardziej neutralny (mam nadzieje:) i troche zmienilem motion blur, plame tez troszke podciagnolem, kula rybki tez cos jej brakuje a dywanik zaginol gdzies w akcji:) dzieki za uwagi i czekam na nastepne pozdrawiam
kolaborant Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 Hej. Sporo pracy włożyłeś w tę pracę. Ja bym poprawił jeszcze następujące elementy: Przepalenia ogólnie, zwłaszcza na skrzydłach wiatraka oraz kartkach papieru, w lewym dolnym rogu. Czarna plama jaką tworzą spadające kartki też nie robi nic dobrego dla kompozycji (zwłaszcza, że wypada w mocnym punkcie). Rybka ma na ogonie jakąś dziwną czarną obwódkę (cień?) Popracował bym też nad plamą kawy na podłodze (nie tworzy ona wiarygodnej formy rozbryzgu). Pozdrawiam i życzę powodzenia!
Gość szarak3d Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 Postaram sie jeszcze powalczyc troche dzisiaj i poprawic tu i owdzie ale cienko to widze. chyba zrobie bez wlosow bo niewychodza mi. tez wpadlem na pomysl aby przyciemnic swiatlo z wiatraka i twarz bochatera oswietlic niebieskim swiatlem monitora ale tego nie zdarze juz zrobic, a narazie tak to wyglada. blur tylko tak na szybkiego w szopie machniety do wywalenia i plamy na ubraniu do poprawki.
Gość szarak3d Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Nie wszystko tak jak bylo zamierzone i jak byc powinno ale koniec:) dzieki wszystkim forumowiczom za rady i opinie i powodzenia pozostalym uczestnikom bitwy. ciesze sie ze dotrwalem do konca. pozdrawiam
Double_G Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Muszę przyznać, że wyszło bardzo fajnie. Ostatni up bardzo in plus
mookie Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Najprawdopodobniej zwycięzca bitwy, gratuluję ukończenia i to na tak wysokim poziomie!
Gość szarak3d Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Dzieki, a co do zwyciezcy to ja bym raczej typowal ciebie Mookie. Larwa ma charakter. Ale muszę przyznac ze jestem z siebie zadowolony, bo to pierwsza moja praca tego typu i wydaje mi sie ze wyszlo nienajgorzej. Dużo sie przy niej nauczylem. Fajnie bylo spróbować swoich sił. Pozdrawiam i powodzenia wszystkim.
adek Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Gratulujemy ukończenia pracy. Praca została pobrana do zaprezentowania Jury.
Leru Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 Dzięki szarak3d ;) po przeczytaniu opisu wcisnąłem Ctrl+S
Rekomendowane odpowiedzi