Napisano 1 Styczeń 201114 l Witam wszystkich - jestem nowy na forum :) Otóż przejdę do samego sedna sprawy: zakupiłem sobie kursik modelowania i animacji w 3ds maxie, ponieważ chcę zacząć w nim zabawę i... stanąłem na początku... Robię sobie plane'y, aby nałożyć blueprinty i niestety to nakładanie mi nie wychodzi - robię wszystko dokładnie tak jak w filmie, a tekstura zamiast rozciągnąć się na cały obiekt to powiela swoje małe kopie. Wiem, że to pewnie jakaś mała fajeczka, ale zrozumcie mnie - w takiej machinie do grafiki to można serio zabłądzić :P Z góry dzięki za pomoc!
Napisano 1 Styczeń 201114 l Poszukaj w opcjach mapowania "tiling" - to parametr odpowiedzialny za "powtarzanie" tekstury w okreslonych osiach. Powinna być wartość 1.
Napisano 1 Styczeń 201114 l Odznacz w części "Bitmap" parametr "Use real-world scale", zdaje się. O, tu: Sz.
Napisano 1 Styczeń 201114 l Tiling w material editorze nie jest najprawdopodobniej przyczyna Twojego problemu. UVW map modifier nałóż na obiekt. Dopasuj za pomocą bitmap fit lub fit i powinno być dobrze.