mant-raz Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 (edytowane) Hejka, Ponieważ tak czy siak maluję ten obrazek, a akurat podpasował mi temat to może sobie zastartuję :) Mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa, że nie postowałem od samego początku. Wszelkie uwagi mile widziane. Będę głównie walczył z mimiką, bo to moja słaba strona, mam nadzieję, że finalnie kryzys da się wyczytać z jej twarzy ;) -------------------------------------------------------------------------------- final image: mid res: http://www.kotynski.com/Kryzys/mantraz-bad_day_at_work.jpg huge res: http://www.kotynski.com/Kryzys/mantraz-bad_day_at_work_big.jpg -------------------------------------------------------------------------------- opis: Zły dzień pani prostytutki, zmęczona prowadzeniem biznesu, nie posiada już środków wspomagających, aby dać radę kolejnemu klientowi. Moim własnym założeniem było malować jak najbardziej "czysto", nie użyłem ani jednej tekstury, nie wspomogłem się żadnym filtrem w postprodukcji. about: Bad day of ms. prostitute, tired of running her business, she has no speeding drugs to serve another client. My own goal was to paint "clear" as much as I could, no texture was used, nor postproduction filters. -------------------------------------------------------------------------------- stepy jak do tej pory: Edytowane 22 Marzec 2011 przez mant-raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Gdybym nie przeczytała opisu to bym to zinterpretowała jako kryzys starzejącej się kobiety lekkich obyczajów. W pierwszych dwóch obrazkach bardziej trafiłeś to co chciałeś pokazać, potem pojechałeś za daleko z ubraniem i tym szarym na twarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Miałem identyczne skojarzenie jak Ania..co nie zmienia faktu, że obrazek bardzo mi się podoba. Wystarczy zmiana tytułu i będzie git ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2011 hehe, thx, macie racje, tytuł roboczy na razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Jedziesz ją doggg :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2011 no...jak rasowy pimp ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 22 Styczeń 2011 Share Napisano 22 Styczeń 2011 hehe ja podobnie jak ania zinteropretowałem bo nie przeczyatlem tytulu i uznałem że to fajna błyskotliwa praca... rozczarowałem się gdy zrozumiałem o co naprawdę chodzi. Tak czy inaczej wizualnie wiadomo że będzie to wypsika bo cie juz troche znamy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiN Napisano 22 Styczeń 2011 Share Napisano 22 Styczeń 2011 Mimika twarzy mi się podoba, Widać odciśnięte ciężkie życie na niej. Ostatnio pozowałem do fotki, gdzie musiałem wcielić się w takiego schizola (maniak, komputerowy, pracoholik, narkoman i alkoholik w jednym). I właśnie o to chodzi, duże źrenice, wrażenie jakby zero kontaktu, patrzy gdzieś w ślepą dal, mimo, że facet stoi tuż przed nią. Wydaje mi się, że esencja tej mimiki jest uchwycona, teraz wystarczy popracować nad innymi detalami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 22 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2011 interpretujcie jak Wam wygodniej :) dzięki. ogłaszam minikonkurs na tytuł obrazka ! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Styczeń 2011 Share Napisano 22 Styczeń 2011 Kryzys "żar zbliża się do filtra" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiN Napisano 22 Styczeń 2011 Share Napisano 22 Styczeń 2011 Moja propozycja : [Kryzys] - Mój dealer wyjechał na wakacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 chyba cos ze mna nie tak.ale powiem ze jedyne co mi sie podoba to ten szkicowy malunek(kobiety) na bialym tle. super jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 27 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2011 polka_dot, ZiN: dooobre, czekam na więcej :] leszek_lenia: szczerze mówiąc to nawet nie wiem co Ci odpowiedzieć ;) dalsza zabawa walorem i kolorem i trochę detalu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Styczeń 2011 Share Napisano 27 Styczeń 2011 Jeleń jest trochę koślawy. Opaska kończy się trochę jakby za wcześnie i nie dochodzi do ucha, niby tam jest kosmyk włosów ale całość sprawia wrażenie jakby twarz była maską. Myślę że dociągnięcie opaski niżej, albo doświetlenie kosmyka żeby bardziej wystawał, załatwi sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zerocool-wolomin Napisano 27 Styczeń 2011 Share Napisano 27 Styczeń 2011 Kryzys "Pierwszy raz gratis" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 27 Styczeń 2011 Share Napisano 27 Styczeń 2011 (edytowane) Kryzys "Gdzie moja kasa szmato!" lub ew. coś mniej lub bardziej subtelnego ;) p.s. bardzo podoba mi się poza tej pani ! Edytowane 27 Styczeń 2011 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 4 Luty 2011 Autor Share Napisano 4 Luty 2011 (edytowane) Ania: thx, będzie poprawiane zerocool, jaras: nice nice, dzięki ;) postanowiłem odkryć nogi: edit: i jeszcze z torebką Edytowane 4 Luty 2011 przez mant-raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 4 Luty 2011 Autor Share Napisano 4 Luty 2011 bioderka chyba coś nie teges, przesadziłem z karykaturą, co słusznie Mayk zauważył, więc chyba tak lepiej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 niezły transwestyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 Coś się z proporcjami nie zgadza odkąd dodałeś nogi. Nogi i biodro za małe w porównaniu do ramion i głowy, albo krok w złym miejscu, trudno mi powiedzieć co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudek Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 góra babki stoi w miejscu, nogi ustawione jakby szła. Powalcz z proporcjami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 5 Luty 2011 Autor Share Napisano 5 Luty 2011 dzięki! będzie jechane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 16 Luty 2011 Autor Share Napisano 16 Luty 2011 upd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 23 Luty 2011 Autor Share Napisano 23 Luty 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 jak dla mnie to bardziej spójna kolorystycznie jest wersja wyżej (post#23) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 Gratulujemy nominacji w Bitwie! Tym samym życzymy powodzenia w dalszej "bitwie" o nagrody! Przypominamy, że ostateczna praca, zgodna z wymogami regulaminu powinna pojawić się najpóźniej 22 marca (a dokładniej 22 marca, do godz. 23:59:59). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 15 Marzec 2011 Autor Share Napisano 15 Marzec 2011 jaras, nie jestem przekonany do żadnej wersji kolorystycznej, zawsze to u mnie są kombinacje do granic wytrzymałości ;) testowo powracam do tej wersji co Ci się lepiej widzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 16 Marzec 2011 Autor Share Napisano 16 Marzec 2011 upd z dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 zgadzam się z jarasem w sprawie kolorów.. "żółta" wersja najbardziej mi leży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzzz Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 bez wzglęzdu na to, którą wersję wybierzesz mam propozycję aby dodać w tle jakieś kolorowe światła... niebieskie, czerwone, zielone- to może fajnie urozmaicić, albo zepsuć :) można by też dać smugi światła pomiędzy ludźmi (ale tylko na pewnej wysokości, na dole już nie oczywiście) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzzz Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 i jeszcze taka pierdoła: mam wątpliwości gdzie kończy się dłoń dziewczyny, a zaczyna nadgarstek... widzę u niej takie wgłębienie, ale jeśli to jest koniec dłoni to znajduje się za wysoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 22 Marzec 2011 Autor Share Napisano 22 Marzec 2011 dzięki wszystkim za pomoc! upd w pierwszym poście. pozdro i powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 22 Marzec 2011 Share Napisano 22 Marzec 2011 Favourite, nie tylko ze względu na brak smoka, krasnoluda, trolla czy topora :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 23 Marzec 2011 Share Napisano 23 Marzec 2011 Gratulujemy ukończenia pracy. Praca została pobrana do zaprezentowania Jury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi