panek1989 Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Napisano 21 Styczeń 2011 no tak :0 tylko ze mam jeszcze sporo brakow jesli chodzi o 3d i nie mam pomyslu jak zrobic niektore rzeczy :)
panek1989 Napisano 22 Styczeń 2011 Autor Napisano 22 Styczeń 2011 no tak wiec pytanie pierwsze :) chcialem zrobic ten miecz w gablotce oprawionej szyba, i chcialem zeby ta szyba byla kulista, tylko jak biore material szkla. ten standartowy w architectural, to wszystko w srodku wyglada jakby bylo przez ta szybke zniekształcane, jak przez soczewke. jest jakis sposob na zmiane parametrow tego czy inny material?
kamil.ochel Napisano 22 Styczeń 2011 Napisano 22 Styczeń 2011 nie wiem czy jest coś takiego w materiale architectural ale zmniejsz wartość "IOR" albo "index of refraction"
panek1989 Napisano 24 Styczeń 2011 Autor Napisano 24 Styczeń 2011 no dobra, dzis zrobilem cos takiego, ze tak powiem podglad na to co chce zrobic, duzo do zmiany, ale chce sie dowiedziec czy ide w dobrym kierunku czy pomysl raczej kiepski. wiem ze zdjecie lewituje :)
Winoo1 Napisano 24 Styczeń 2011 Napisano 24 Styczeń 2011 uuu...panie...A szybka ma grubość? Jeśli nie, to daj jej trochę. I odbicia na niej by się przydały.
panek1989 Napisano 24 Styczeń 2011 Autor Napisano 24 Styczeń 2011 tak tak ;) szybka jest do wymiany ;) tak jak sporo innych rzeczy ;)
Lowcst Napisano 24 Styczeń 2011 Napisano 24 Styczeń 2011 Moim zdaniem ten stojak na którym leży broń powinien być u podstawy płaski, a nie tak jak jest u Ciebie zaokrąglony na brzegach... Tak poza tym kilka małych poprawek i będzie dobrze wyglądała ta scenka. Pozdrawiam :)
slide Napisano 25 Styczeń 2011 Napisano 25 Styczeń 2011 Ja bym dał ten napis 'yoda lighsaber' poniżej na tej chromowanej podstawie. I nie pchć tam pod kopułę za dużo gratów bo psuje efekt. Doświetl jakoś ten miecz.
panek1989 Napisano 25 Styczeń 2011 Autor Napisano 25 Styczeń 2011 cenna uwaga:) poprawie i "wygraweruje" napis na podstawie :)
panek1989 Napisano 25 Styczeń 2011 Autor Napisano 25 Styczeń 2011 bylbym wdzieczny za jeszcze jakies uwagi, babole rzucajace se w oczy, porady dotyczace kompozycji :)
panek1989 Napisano 26 Styczeń 2011 Autor Napisano 26 Styczeń 2011 (edytowane) zalaczam clay ze zmianami, render z texturami wrzuce jak bede mial wiecej czasu:) musze sie jeszcze pobawic z materialami sporo Edytowane 26 Styczeń 2011 przez panek1989
Oleksiak Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 Proponuje najpierw pomyśleć dwa razy a potem robić. Osobiście nie widzę sensu w robieniu gabloty rzucającej się bardziej w oczy niż to co w niej zawarte. Uczysz się więc na litość twórz coś co ma sens - przecież te podstawki wyglądają lekko mówiąc dziwnie, materiały wydają się wrzucone na przymus bo kozacko dać coś co odbija otoczenie. Tło dziwne, zdjęcie zasłania mieczyk który chyba powinien być głównym elementem kompozycji - a sam wygląda również śmiesznie (ten z clay'a). Mam nadzieje że pomogę. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi