Napisano 20 Styczeń 201114 l Ostatnio dużo korzystałem z wtyczki do przerzucania do XSI. Wszystko było fajnie, skorzystałem z Transpose Master. Zbiło mi wszystkie subtoole do jednej siatki, zrobiłem przerzut do XSI. Tam sobie postać zrigowałem i po ustawieniu pozy siatka wracała i wszystko cacy. Jednego nie mogę zrozumieć. Tym razem robię tą samą operację jeszcze raz i jak importuję w XSI model z ZBrush (ten sam w taki sam sposób) to wczytuje mi go takiego malutkiego i przesuniętego od środka układu. Znajduje się w innym miejscu i jest malutki ! A ja nie chcę tak, bo mam już szkielety porobione. DLACZEGO wczytuje go w inne miejce ??? Możecie mnie oświecić ? ZBrush ciągle mnie zaskakuje :)
Napisano 23 Styczeń 201114 l Ktoś napisał tutorial odnośnie problemów ze skalą, przeszukaj ten dział, powinieneś znaleźć. Tylko że rozwiązanie to niestety jakieś zbyt wielkie jak dla mnie kombinacje. Ja też miałem z tym problemy i dlatego przerzuciłem się na inny program. Edit: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=65877
Napisano 27 Styczeń 201114 l Możliwe że dodałeś jakiegoś subtoola z inną skalą, wtedy skala wszystkich innych subtooli może się popierdzielić. Pamiętaj żeby zawsze na wszelki wypadek resetować transformacje modeli przed pierwszym wrzuceniem do zbrusha. Skalę możesz zmienić w zbrushu. Normalnie powinna być ustawiona chyba na 100 po tym jak się pozmieniało będzie pewnie inna. Jak masz wcześniejszą pracę zapisaną w innym pliku to zobacz jaka tam jest skala i zmień na taką.