Jump to content

błędna skala

gryzon

Recommended Posts

Ostatnio dużo korzystałem z wtyczki do przerzucania do XSI. Wszystko było fajnie, skorzystałem z Transpose Master. Zbiło mi wszystkie subtoole do jednej siatki, zrobiłem przerzut do XSI. Tam sobie postać zrigowałem i po ustawieniu pozy siatka wracała i wszystko cacy.

Jednego nie mogę zrozumieć. Tym razem robię tą samą operację jeszcze raz i jak importuję w XSI model z ZBrush (ten sam w taki sam sposób) to wczytuje mi go takiego malutkiego i przesuniętego od środka układu. Znajduje się w innym miejscu i jest malutki ! A ja nie chcę tak, bo mam już szkielety porobione.

DLACZEGO wczytuje go w inne miejce ??? Możecie mnie oświecić ? ZBrush ciągle mnie zaskakuje :)

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Możliwe że dodałeś jakiegoś subtoola z inną skalą, wtedy skala wszystkich innych subtooli może się popierdzielić. Pamiętaj żeby zawsze na wszelki wypadek resetować transformacje modeli przed pierwszym wrzuceniem do zbrusha.

Skalę możesz zmienić w zbrushu. Normalnie powinna być ustawiona chyba na 100 po tym jak się pozmieniało będzie pewnie inna. Jak masz wcześniejszą pracę zapisaną w innym pliku to zobacz jaka tam jest skala i zmień na taką.