Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

mam pytanie, wie ktoś, jak zaimportować obiekt z modo do keyshot 2 np. [obj] aby nie tracił sub D? Problem tyczy się chyba w ogóle importu/exportu .obj do wszystkich aplikacji?

pozdr.

Edytowane przez astrologos
  • Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Dawno modo na oczy nie widzialem. Ale czy probojesz exportowac z SubD nadanym przez wcisniecie Tab? Jesli tak to wydaje mi sie ze potrzebujesz zrobic staly subdivide na modelu i dopiero wtedy go exportowac.

Napisano

zakładka geometry -> freeze...

Zagęszcza siatkę na stałe, ale nie wiem po co to skoro w innych programach zwykle jest opcja żeby wygładzać siatkę.

Pozdrawiam

Napisano (edytowane)

Dzięki,

nie wiem,czy KS2 ma tę opcję.

Freeze działa ale niestety rozp.... mi siatkę;)

Może ktoś zna inny sposób?

pozdr.

Edytowane przez astrologos
Napisano
zakładka geometry -> freeze...

Zagęszcza siatkę na stałe, ale nie wiem po co to skoro w innych programach zwykle jest opcja żeby wygładzać siatkę.

Pozdrawiam

moze slowo klucz tutaj to "ZWYKLE" ;) Poza tym nie sprawdzalem - jak wyglada sprawa gdy uzylo sie PSS ktorego inne programy nie maja..?

Napisano

"d" - nie pomaga?

obj nie przenosi modelu Tabowanego z modo. miałem jakśą śróbkę ztabowaną niedawno... oj dużo nerwów kosztowało znalezienie przyczyny nie wczytywania obja do mayki.

Napisano

Hmm, a skupiając się na rozwiązaniu - potrzebujesz ładnej siatki w keyshocie? Bo jeżeli nie robią się żadne buble, to nie ma co się z tym bawić. Jeżeli.