astrologos Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 (edytowane) Witam, mam pytanie, wie ktoś, jak zaimportować obiekt z modo do keyshot 2 np. [obj] aby nie tracił sub D? Problem tyczy się chyba w ogóle importu/exportu .obj do wszystkich aplikacji? pozdr. Edytowane 20 Styczeń 2011 przez astrologos
mirach Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 Dawno modo na oczy nie widzialem. Ale czy probojesz exportowac z SubD nadanym przez wcisniecie Tab? Jesli tak to wydaje mi sie ze potrzebujesz zrobic staly subdivide na modelu i dopiero wtedy go exportowac.
astrologos Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Napisano 20 Styczeń 2011 Hello, właśnie mam ten mały problem, gdzie ta opcja do wyboru - nadanie stałego SubD, bo eksportuje oczywiście z wciśniętym TAB;) pozdr.
Bombel Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 zakładka geometry -> freeze... Zagęszcza siatkę na stałe, ale nie wiem po co to skoro w innych programach zwykle jest opcja żeby wygładzać siatkę. Pozdrawiam
astrologos Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Napisano 20 Styczeń 2011 (edytowane) Dzięki, nie wiem,czy KS2 ma tę opcję. Freeze działa ale niestety rozp.... mi siatkę;) Może ktoś zna inny sposób? pozdr. Edytowane 20 Styczeń 2011 przez astrologos
Nezumi Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 zakładka geometry -> freeze... Zagęszcza siatkę na stałe, ale nie wiem po co to skoro w innych programach zwykle jest opcja żeby wygładzać siatkę. Pozdrawiam moze slowo klucz tutaj to "ZWYKLE" ;) Poza tym nie sprawdzalem - jak wyglada sprawa gdy uzylo sie PSS ktorego inne programy nie maja..?
astrologos Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Napisano 20 Styczeń 2011 Tylko dodam, ze nie każda siatka "przeżywa" freeze. Chyba musiałbym zagęścić siatkę innym sposobem.
bartolomeo Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 "d" - nie pomaga? obj nie przenosi modelu Tabowanego z modo. miałem jakśą śróbkę ztabowaną niedawno... oj dużo nerwów kosztowało znalezienie przyczyny nie wczytywania obja do mayki.
deshu Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 Hmm, a skupiając się na rozwiązaniu - potrzebujesz ładnej siatki w keyshocie? Bo jeżeli nie robią się żadne buble, to nie ma co się z tym bawić. Jeżeli.
Rekomendowane odpowiedzi