Hooch Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Witam. Mam maya 2011 x64. Chyba coś niechcący nacisnolem i teraz nie mogę normalnie obracać. Mam taki sam problem jak ten gościu na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=d3j_2QqnVlQ Jak to naprawić? P.S. To się dzieje nawet po wyśrodkowaniu obiektu "F"
Gość Chrupek3D Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 może ktoś mądry poradzi, ale zawczasu możesz spróbować skasować z Dokumentów katalog Maya, to Ci przywróci defautlowe ustawienia.
Hooch Napisano 2 Luty 2011 Autor Napisano 2 Luty 2011 może ktoś mądry poradzi, ale zawczasu możesz spróbować skasować z Dokumentów katalog Maya, to Ci przywróci defautlowe ustawienia. co to nie. Ja mam tam pełno ustawiń. Napewno musi być inny sposób.
ca mel Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Mi to wyglada na problem przeskalowania narzedzi Tumble, ktore włącza sie po przyciśnieciu alta i lewego myszy. Spróbuj wlaczyc je z shelfa albo z menu view/camera tools/tumle i zresetowac je do domyslnych ustawien. Pozdr.
beny Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 A co masz w ustawieniach kamery w jego shape nodzie w movement options -> Center of Interes? Nie ma przypadkiem tam jakiejs kosmicznej wartosci?
Marshall Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Spójrz też sobie w ustawieniach kamery masz coś takiego jak Near i Far Clip Plane, może tam masz coś poprzestawiane. Pozdr.
Hooch Napisano 3 Luty 2011 Autor Napisano 3 Luty 2011 Spójrz też sobie w ustawieniach kamery masz coś takiego jak Near i Far Clip Plane, może tam masz coś poprzestawiane. Pozdr. Wszystko niy jest ok. Zrobiłem nowy plik i wszystko działa ok. Następnym razem jak cos takiego sie stanie to porównam obydwa pliki (dobry i zły) w Notepad++ i dowiem się co się popsóło. Pewno jak teraz chce to sprawdzić to nigdy się to nie wydaży ponownie.
Sebek Napisano 4 Luty 2011 Napisano 4 Luty 2011 u mnie zadzialalo wyzerowanie wartosci we wlasciwosciach kamery Pivots>World Space>World Rotate Pivot
Rekomendowane odpowiedzi