sloowik Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 (edytowane) Cześć wszystkim, jest to mój pierwszy post na forum i zarazem pierwsza praca jaką pokazuje na światło dzienne(poza uczelnią). Na forum jestem od 2009 roku ale do tej pory tylko czytałem i uczylem się maxa i v-raya. Jest to projekt muzeum motoryzacji zlokalizowany w Krakowie przy ul. Pawiej naprzeciwko Galerii Krakowskiej. Projekt wykonany na dyplom inżynierski. Wizualizacje zrobiłem przy pomocy: -3ds max 2011 -V-ray 2.0 -Photoshop -Lightroom Proszę o ocenę, co i jak pozmieniać aby nadać większego realizmu. Pozdrawiam: Słowik Edytowane 5 Luty 2011 przez sloowik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sloowik Napisano 5 Luty 2011 Autor Share Napisano 5 Luty 2011 Na prawdę nikt nic nie ma do powiedzenia? Napiszcie jakieś komentarze, trochę krytyki, rad, uwag Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateogala Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 bardzo małe obrazki, nic na nich nie widać. coś jeszcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 W widoku nocnym światła samochodów chyba trochę za bardzo "wystrzeliły" do przodu. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 To takie L'art brut czy budynki nie mają materiałów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sloowik Napisano 6 Luty 2011 Autor Share Napisano 6 Luty 2011 Budynki są bez materiałów tylko budynek muzeum ma nałożony materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 Ja uważam, że ładnie jedziesz. Koniecznie dopracuj sprawy techniczne tj materiały i oświetlenie, no i renderuj do większych rozdziałek. Kadrowanie czasem kuleje, a aspect obrazka 1000 px x 300 px nie jest chyba dobrym rozwiązaniem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sloowik Napisano 6 Luty 2011 Autor Share Napisano 6 Luty 2011 W oryginale rozdzielczość wynosiła 3000px x 900px , a aspect taki ponieważ wizualizacja wypełniała cały dół planszy 50 x 70 cm. W załączniku widok jednej z plansz. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam: Słowik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ihyde Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 jak dla mnie lambo troszke za wysoko stoi.. a uwage przyciaga pomieszczenie nie auta w nim stojace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Ogólnie bryła budynku bardziej przywodzi na myśl kościół, czy ogólnie budynek sakralny, nie muzeum, a tym bardziej nie motoryzacji. Wnętrze monumentalne i to aż za bardzo. Dużo pustej przestrzeni, całość jest nieczytelna i dekoncentruje. Sposób ekspozycji samochodów 'od czapy', po prostu, sprawia wrażenie 'żeby tylko było'. Brak widocznej 'ścieżki zwiedzania', odwiedzający w końcu zgłupieje gdzie był, gdzie jeszcze nie. Moim zdaniem przede wszystkim leży koncepcja i w tym wypadku cała reszta jest już drugorzędna, bo złą koncepcję ciężko będzie obronić nawet dopracowaną prezentacją. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi