Napisano 10 Czerwiec 200420 l Postanowiliśmy wyróżnić na forum osoby znajdujące się w Złotej Galerii oraz osoby nagrodzone we wszystkich edycjach konkursów \"Bitwa\". Obok avatara zamieściliśmy małe znaczki informujące o zdobytych na łamach max3d.pl nagrodach oraz wyróżnieniach. Legenda: - Złota Galeria - Bitwa 3D Grand Prix - Bitwa 3D Award - Bitwa 2D Grand Prix - Bitwa 2D Award - - -
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Otworzyłem thread gdyby ktoś chciał podzielić sie swoimi uwagami albo zaproponowac inna wersje graficzna wyroznien.
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Fajna rzecz ale jak DruG zauwazyl przydalyby sie linki. Zamiast wchodzic do galeri i: hmm gdzie to jest ta praca :/, od razu ma sie linka. Te obrazki (znaczniki wyroznien) moglyby byc fajniejsze (to ze male nie znaczy ze takie pibździ)
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Autor Jeśli chodzi o linki do konkretnych wątków - na daną chwilę jest to niemożliwe ... pewne ograniczenia w bazie ... ale po upgradzie, postaram sie napisac skrypty do tego ...
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Adku, za kazdym razem sa \"ograniczenia w bazie\", mysle ze i tym razem sobie blyskawicznie z nimi poradzisz;)
Napisano 11 Czerwiec 200420 l ale faktycznie te oznaczenia powinny troszke bardziej sie dawac we znaki bo dopiero u sherifa je zauwazylem....
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Autor DruG: najpierw musze poradzic sobie z obrona. Aplikacje mam gotowa a opisowka dopierow 50% zrobiona :( ... Poza tym ... jesli mam byc szczery ... jesli mam juz zmieniac skrypty to po updacie. (sorki za OT). Przygotowuje sie do niego juz. Co do ograniczen bazy - DruG - to prawda :D ... ograniczenie pola w tabeli do 100znakow. Latwo to zmienic ale powod o gory. O te linki sie nie martw bo mi tez na nich zalezy tak czy inaczej predzej czy pozniej bedzie to zrobione ;)
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Bardzo fajny pomysł ale jak na razie sa te oznaczenia malo czytelne : /
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Fjany pomysl..tlyko co bedzie gdy juz bedzie wiecej tych edycji bitwe, chcesz stawiac nastepne znaczki obok siebie i tak bez konca? wkoncu miejsca zabraknie. pozdr
Napisano 11 Czerwiec 200420 l no to gdyby ktoś był takim wyjadaczem, że miałby mieć już piatą lub dziesiatą gwiazdkę, to można by to zamienić w jedną, większą gwiazdkę... i po sprawie :) a ich wielkość jest według mnie dobra, w końcu to ma być symboliczne wyróżnienie a nie jakiś neonik nad nickiem ;) pozdrawiam
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Aha, sie jakos wyjatkowo z Loozackiem zgadzam:) znaczy raczej nie bedzie sytuacji ze ktos wygral 40bitew, w kazdym razie nie wczesniej niz za jakies 20 lat, ale moze sie to szybko zmienic w cos na ksztalt ozdobnikow na mundurach generalskich:)po jednym symbolicznym znaczku na kategorie chyba w zupelnosci wystarczy, czyli gwiazdka, 3d, 2d, a jak ktos dorobil sie dodatkowo drugiego wyroznienia czy pracy w zlotej to nie ma juz sensu dokladac kolejnej ikonki - a jesli tak to sie pojawia drobny problem z linkami, do czego linkowac? moze do profilu danej osoby, a w profilu bylo by miejsce na szczegolowe linki i informacje?
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Taki byl poczatkowy plan, zeby dac jeden symbol na kategorie, ale rozne przyczyny wplynely na zmiene decyzji. Jedna z tych przyczyn - SCORPI. Wczoraj, przy starym designie tak wygladaly okolice jego nicka: SCORPI miesiac temu skonczyl 16 lat. Zakladam, ze przy dobrej passie jeszcze kilka lat bedzie zwiazany z serwisem. Troche szkoda by bylo obwiesic go wszystkimi mozliwymi insygniami w tak mlodym wieku. Czyli co? - \"Na max3d osiagnales juz wszystko, nic nam wiecej nie udowodnisz\". Wowczas nagroda zamienia sie w jakiegos rodzaju brzemie.. Wg mnie ikonki powinny jakos motywowac ludzi do pracy, byc zaproszeniem do dalszego ciagu, a w tym wypadku nie stanowia juz takiej pobudki (choc SCORPI zapewne bez trudu znajdzie sobie inne). Duza liczba ikonek raczej nikomu nie grozi, dobre prace wymagaja masy czasu i zaangazowania, a osoby do nich zdolne zaczna sobie predzej ukladac zycie za pomoca tej wiedzy niz zostana niezmordowanymi kolekcjoneremi gwiazdek.. ::: odnosnie designu jak napisalem na poczatku jestesmy otwarci na propozycje. Obecne ikonki sa wg mnie ok, w ogole nie rzucaja sie w oczy, ale wciaz... je widać :)
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Mi się obecnie te małe ikonki bardzo podobają. Nie rzucają się zbytnio w oczy i dobrze... są widoczne, to wystarczy. Nie chcę mieć pod swoim nickiem festyniarskiej ikonki o wielkości 15 na 15 pikseli. [Wyedytowany dnia 13-6-2004 > Batou]
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Batou, gdybys ty wiedzial ile ja sie musialem Adkowi o festyniarstwie napisac zeby je zmniejszyl:)
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Dalej mówię że te jaśniejsze były lepsze, przy rozdziałce 1600 gó...no widać :)