Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Postanowiłem spróbować swoich sił w modelowaniu samochodu. Na warsztat wziąłem oto taki samochodzik. Model robiony dość długo w wolnych chwilach. Docelowo chciałem go wykorzystać przy wizualizacjach więc też nie chcę przeginać z detalami.

Do wymodelowania pozostały jeszcze drobne rzeczy w karoserii oraz jakieś proste wnętrze. Do poprawy jest też miejscami karoseria... Poniżej siateczki modelu a później prosty render ala studyjny z prostymi shaderami bez tekstur aby zobaczyć z ciekawości jak to wychodzi - oczywiście finalnie będzie bardziej dopracowany.

10d5821e638fbdf5.jpg

cc1fbaccbc52bc05.jpg

455f5d77c9097f1e.jpg

simple studio ;)

49f35589e9756ae7.jpg

a6e32b20bc60c6b1.jpg

90bf2dc9a1bc01b6.jpg5b660734a39c1c4d.jpg

co o tym sądzicie ??

Edytowane przez masa

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

O wreście ktoś z Mielca :) Niezły model, ciekaw jestem jak się będzie prezentował w wersji finalnej.

Napisano
  • Autor

Berger: rzeczywiście niewiele jest osób z Mielca.

Deex: aktualizację wrzucę na proponowany przez Ciebie serwis

na razie pracuje nad prostym wnętrzem... i pewnie jeszcze chwile mi to zajmie ponieważ nie mam zbyt wiele czasu :(

Napisano

Za cholerę się na wozidłach niez nam, ale jak dla mnie to wygląda bardzo dobrze. Ładna siateczka i detale.

Napisano
  • Autor

CzAk1: rendery z materialami są tylko po to aby zobaczyć jak zochowują się odbicia - czy blacha krzywa nie wyszla ;)

Napisano

No studio IMO kuleje albo materiały. Ja bym się jeszcze pobawił w kontroli ekspozycji z tym.

Napisano
  • Autor

Witam ponownie

dorzuciłem prostackie wnętrze, zmieniłem ustawienia studio i dopracowałem materiały. Na obecną chwilę wychodzi to tak. Jak się wyrenderują pozostałe ujęcia to na pewno dorzucę.

Do poprawy jest jeszcze kilka rzeczy ale chyba będą musiały poczekać ;)

z góry dziękuję za krytykę...

Link zewnętrzny (3000x2k-cośtam pix):

http://www.imagebanana.com/view/k8sycz5b/opelinsignia_cam1_v2.jpg

67984eb23e75e41d.jpg

Edytowane przez masa
aktualizacja

Napisano

Model bardzo fajny, ale strasznie poszarpane masz niektóre krawędzie. Zobacz obszar pod światłami (zarówno tymi "normalnymi" jak i tymi dolnymi) albo przy tych listwach wokół szyb. Nie wiem z czego to wynika (za mały antyaliasing?), ale pomyśl jak to usunąć.

Ogólnie zdecydowanie na plus

Napisano
  • Autor

Chasdiel: W poprzednich renderach przyznam, że antyaliasing był kiepski ale to były tylko prevki. W ostatnim jeśli nadal nie jest dobrze to na pewno jeszcze z krawędziami powalczę. Thx za uwagi.

pozdr

Napisano

Wiesz co? Za pierwszym razem jak na to patrzyłem to był tylko link do tego imagebanana. I tam te linie wyglądają tak jak mówiłem. Co ciekawe teraz pozoomowałem obrazek i po przybliżeniu tego nie ma. Albo z moimi oczami już jest mocno nie tak...