dimaxion Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Witam, mam problem z włączenie widoczności face'ów, które są obrócone tyłem. Może to jakiś banał, ale nigdy się z tym nie spotkałem i strasznie mnie to wkurza, bo nawet nie wiem gdzie szukać... przeszperałem preferencje w customize i viewport configuration... nie mam już pomysłów. będę wdzięczny za pomoc Pozdr Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 sprawdz w customize/preference/viewports "back face cull" i wyłącz to jesli jest włączone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 24 Luty 2011 Autor Share Napisano 24 Luty 2011 hej jaras! Dzięki za odpowiedź... niestety sposób nie działa. Masz jeszcze jakieś pomysły? pozdrawiam Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 24 Luty 2011 Share Napisano 24 Luty 2011 W preferences masz globalne ustawienia dla nowych obiektów.Włącz object properities i zobacz czy nie masz tam właczone backface cull.Jak masz to wyłącz;) Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 24 Luty 2011 Autor Share Napisano 24 Luty 2011 dzięki wielkie, o to chodziło:) Zawsze jest przynajmniej jedna mała pierdoła, na którą nie wpadło się nawet po 5 latach pracy z programem. Dzięki za pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi