dimaxion Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Witam, mam problem z włączenie widoczności face'ów, które są obrócone tyłem. Może to jakiś banał, ale nigdy się z tym nie spotkałem i strasznie mnie to wkurza, bo nawet nie wiem gdzie szukać... przeszperałem preferencje w customize i viewport configuration... nie mam już pomysłów. będę wdzięczny za pomoc Pozdr Kuba Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaras Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 sprawdz w customize/preference/viewports "back face cull" i wyłącz to jesli jest włączone Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimaxion Posted February 24, 2011 Author Share Posted February 24, 2011 hej jaras! Dzięki za odpowiedź... niestety sposób nie działa. Masz jeszcze jakieś pomysły? pozdrawiam Kuba Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafida Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 W preferences masz globalne ustawienia dla nowych obiektów.Włącz object properities i zobacz czy nie masz tam właczone backface cull.Jak masz to wyłącz;) Pozdro:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimaxion Posted February 24, 2011 Author Share Posted February 24, 2011 dzięki wielkie, o to chodziło:) Zawsze jest przynajmniej jedna mała pierdoła, na którą nie wpadło się nawet po 5 latach pracy z programem. Dzięki za pomoc Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts