MareG Napisano 12 Luty 2003 Napisano 12 Luty 2003 Wpadlem na taki pomysl, dotyczacy niejako rozbudowania dzialu textury. Chcialbym stworzyc cos w rodzaju \"materialy referencyjne na zyczenie\" - brzmi dziwnie ale juz tlumacze o co biega: Czasem ktos potrzebuje wiedziec jak wyglada jakis przedmiot chocby kompletna pierdola np. srubka, nakretka czy klamka u drzwi. Chetnie zajalbym sie fotografowaniem tego typu przedmiotow czy zjawisk wystepujacych w naturze (np. wyglad odbic w oknach budynku, odblaski na powierzchniach blyszczacych czy podobnych...) w zaleznosci od potrzeby \"projektanta\" - czyli kazdego z was. Chcialbym w taki wlasnie niecodzienny sposob powiazac moje hobby czyli fotografie z grafika. Tlumaczac najprosciej: potrzebujesz zdjecia liscia czy kostki brukowej > zglaszasz temat i dostajesz gotowe zdjecia obrazujace wspomniene rzeczy w formie ogolnej lub (w miare mozliwosci) jako gotowa teksture. Nie bez powodu taki temat, gdyz aktualnie przydzielono mi dosc duzy ftp wiec chce to jakos rozsadnie zagospodarowac, a serwer Adka nie bylby tak obciazony. Przy okazji inni chetni do pomocy amatorzy fotografii jak najbardziej mile widziani. ALE NAJPIERW JAKIES WASZE OPINIE - co sadzicie o takim pomysle (oczywiscie wszystko zupelnie za darmo). czekam na odp pozdrowionka Marek
VGT Napisano 12 Luty 2003 Napisano 12 Luty 2003 Hmmm.... taka baza tekstur mogłaby być niezłą skarbnicą, szczególnie za jakiś czas, gdyby się rozrosła. Jeżeli jest do tego FTP, to tym bardziej problem chyba niewielki, gdyż na forum by nie zajmowało miejsca, albo możnaby też np. udostępnić to FTP na takiej zasadzie, jak robi Klicek... Tak czy inaczej - czekam na dalszy rozwój sytuacji.
saygon Napisano 12 Luty 2003 Napisano 12 Luty 2003 spadłeś mi z nieba.....jak najbardziej popieram tą incjatywę.
adek Napisano 13 Luty 2003 Napisano 13 Luty 2003 Witam, Wypowiedzcie sie na ten temat jezeli mozecie. Dzial ten nie dzialalby tylko jako ftp ale rowniez jako osobny dzial ftp ktorym zarzadzalby MareG.
KLICEK Napisano 17 Luty 2003 Napisano 17 Luty 2003 witam !!! Ztego co wiem to byl juz taki temat zeby zrobic cos w rodzaju zbioru textur :) wtedy to poparlem popieram i teraz :) Ciekawy pomysl tylko wtedy nie wypalil i tylko chyba ja bylem za nim ;P reszta go olala
Gość Mezon Napisano 17 Luty 2003 Napisano 17 Luty 2003 Ano byl, byl... Popieram. (\"biblioteka\"..) I materialy, do korych bitmapy sa umieszczone w katalogu C:/Adek/ :)....
Gotham Napisano 17 Luty 2003 Napisano 17 Luty 2003 Jakie opinie???? Znajdź mi idiotę który będzie przeciwko ;)
MareG Napisano 18 Luty 2003 Autor Napisano 18 Luty 2003 Gotham ale zes mi doje... na poczatek dnia :D Ale masz racje, wiec koniec z wyrazaniem \"za\" i \"przeciw\", musze zaczac stawiac strone i segregowac materialy... pozdr Marek [Edited on 18-2-2003 by MareG]
Gotham Napisano 18 Luty 2003 Napisano 18 Luty 2003 Wiesz inicjatywa jest bombowa. Hmmm... Tylko ja bym ograniczyl dostep.... Wszystko zalal bym php, zrobil bym ultra proste (oczywiste) tworzenie wlasnego uzytkownika. Moglby sie nim stac kazdy. Po prostu login + haslo. Potem serfowanie na calego. Po co? Jak cos jest wszystkich to automatycznie staje sie niczyje... Cos jak scholkozy (nie wiem jak to sie pisze :\\, ale chyba wiadomo o co chodzi. Linki bzdety.... Szkoda twojej pracy. Poza tym latwo mozna by stwierdzic na co jest zapotrzebowanie, co jest potrzebne etc.
DonKichot Napisano 20 Luty 2003 Napisano 20 Luty 2003 MareG podaj mi aktualny mail bo z tego który masz podany wraca mi poczte a mam sprawe ? pozdr. DonK.
MareG Napisano 20 Luty 2003 Autor Napisano 20 Luty 2003 Originally posted by DonKichot MareG podaj mi aktualny mail bo z tego który masz podany wraca mi poczte a mam sprawe ? pozdr. DonK. Donk: Wywal dopisek NOSPAM i bedzie dobrze:) Oki napisze na nowo: [email protected] pozdr
MareG Napisano 7 Marzec 2003 Autor Napisano 7 Marzec 2003 Gotham :D Fcale ze nie! Tylko zostala troche przelozona z powodu braku czasu. Ale pierwszy krok zrobilem juz, co prawda teraz dopiero go ujawnie... Tak mniej wiecej sobie to wyobrazam: http://www.nmax.pl/~gs/ref/ Musze jeszcze zmontowac szybkie \"studio\" do fotografowania takich obiektow, choc prowizora pewnie dalej jakis czas bedzie:) teraz mam spokojne sumienie :P pozdr
Gotham Napisano 7 Marzec 2003 Napisano 7 Marzec 2003 Ooo, ekstra!!! Ale ty naprawdę chcesz to publikować z URLami????? Przecież ta strona wtedy zdechnie.... Duh, jeszcze raz apeluję o php.... Z polskim formularzem :), w innym wypadku ludzie z zachodu na kablach to po prostu zablokują/zatkają/uśmiercą...
MareG Napisano 8 Marzec 2003 Autor Napisano 8 Marzec 2003 Wiem ze jak to opublikuje \"oficjalnie\" to bedzie żeźnia na serwerze. Dlatego trzeba bedzie wprowadzic limit pobierania i udosteopniac calkiem za free w mniejszych rozdzialkach. Adek podsunal swietny pomysl typu: \"....aby pobrac plik w wiekszej rozdzielczosci - wyslij sms pod numer...\" - hehe dobre, tylko ze koszty moglyby byc zabujcze :D Jesli wszystko ruszy pelna para \"to sie tym pozniej bedziemy martwic\" - jak mawiano za komuny! :) pozdr
marcoos Napisano 8 Marzec 2003 Napisano 8 Marzec 2003 obciązenie nie bedzie chyba takie duże jak ludzie będą ściągać pojedyncze pliki, wystarczy zastosować jakieś zabezpieczenie antyleech\'erskie (żeby ludzie nie robili sobie mirrora całego site\'a) i już
gollum1 Napisano 8 Marzec 2003 Napisano 8 Marzec 2003 Nie no panowie dlaczego jakieś badziewne sms zróbta to dla członków forum i bedzie ql. Po co utrudniać wszystkim życie.
Rekomendowane odpowiedzi