3d_operator Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Witam. Jak w temacie mam brudne ściany i sufit pomimo zastosowania override mat. Co zrobić, żeby ściana była biała (taki jest jej materiał)?
kuro Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 "Brudne" ściany? Nie do końca wiem o co chodzi... Jaki jest ten overdrive? Vray Mat z białym kolorem jako diffuse? Masz jakieś specyficzne oświetlenie o niskich parametrach, które może "brudzić"? Może winietowanie z kamery sprawia wrażenie zaciemnienia? Hm... Rozwiń temat, to może się coś zaradzi. :P Screen pomógłby mocno. Ja pewnego razu kląłem na pojawiające się na renderze plamki, pomimo zmiany ustawień zawsze wyskakiwało to samo. Okazało się, że mam brudny monitor. ;) Pozdrawiam!
gientekwl Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 temat wałkowany z milion razy albo i lepiej, poszukaj odpowiedzi na forum a poza tym pokaż render i setup materiałów. Pozdro
kuro Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 Ja jestem ciekaw jednak jaki to dokładnie problem, bo myśląc "brudne ściany" nie wiedziałbym nawet czego szukać. ;) Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi