3d_operator Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Witam. Jak w temacie mam brudne ściany i sufit pomimo zastosowania override mat. Co zrobić, żeby ściana była biała (taki jest jej materiał)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuro Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 "Brudne" ściany? Nie do końca wiem o co chodzi... Jaki jest ten overdrive? Vray Mat z białym kolorem jako diffuse? Masz jakieś specyficzne oświetlenie o niskich parametrach, które może "brudzić"? Może winietowanie z kamery sprawia wrażenie zaciemnienia? Hm... Rozwiń temat, to może się coś zaradzi. :P Screen pomógłby mocno. Ja pewnego razu kląłem na pojawiające się na renderze plamki, pomimo zmiany ustawień zawsze wyskakiwało to samo. Okazało się, że mam brudny monitor. ;) Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gientekwl Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 temat wałkowany z milion razy albo i lepiej, poszukaj odpowiedzi na forum a poza tym pokaż render i setup materiałów. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuro Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 Ja jestem ciekaw jednak jaki to dokładnie problem, bo myśląc "brudne ściany" nie wiedziałbym nawet czego szukać. ;) Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts