natas Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 Pewnie wyda wam się to zabawne ale poległem przy tym tutorialu .Z tą różnicą ,że mam wersję 3.5 R3 i nie mogę uskutecznić tego gdy już myślę ,że się uda to coś zwykle idzie nie tak próbowałem z translatorem tego http://www.pixologic.com/docs/index.php/Tutorial:ZProject_Texturing i nadal nie wiem co robię nie tak .Czy ktoś mógł by mi napisać jak osiągnąć ten efekt ...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 Ta metoda z transpose do projekcji tekstury nie działa w 3.5,więc nie próbuj bo się nie uda.Działało jeszcze w wersji 3.1.W 4.0 masz spotlighta,w 3.5 trzeba było chyba ustawić model bezpośrednio nad plane z teksturka,nie pamietam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 3 Marzec 2011 Autor Share Napisano 3 Marzec 2011 Dobra to teraz zaczynam walkę zapplink i niby otwiera PS spłaszczam warstwy ,przechodzę do zbrusha klikam w przycisk i to z ps się nie nakłada ...a co ,któraś próba wysypuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 Nie pamiętam jak to jest dokładnie z zapplinkiem,aczkolwiek wydaje mi sie że nie powinieneś spłaszczać wszystkich warstw.Tych co sie pojawiaja po przeskoku ze zbrusha nie wolno ruszać...Tak mi sie coś kojarzy. Najlepiej przejdż na Zbrusha 4 i przetestuj spotlight'a,całkiem przyjemnie sie tym maluje:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 3 Marzec 2011 Autor Share Napisano 3 Marzec 2011 Zauważyłem ,że czasem najpierw warto zrobić owy dokument w "dokument " żeby w ogóle ruszyło i przed wejściem do zbrusha trzeba w ps kliknąć save . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 4 Marzec 2011 Share Napisano 4 Marzec 2011 Trzeba spłaszczyć wszystkie do tej jednej, która jest na początku. Zshading i ta szara na spodzie muszą zostać. BTW ja bym zapplinka nie używał bo i tak efekt będzie beznadziejny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi