natas Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Pewnie wyda wam się to zabawne ale poległem przy tym tutorialu .Z tą różnicą ,że mam wersję 3.5 R3 i nie mogę uskutecznić tego gdy już myślę ,że się uda to coś zwykle idzie nie tak próbowałem z translatorem tego http://www.pixologic.com/docs/index.php/Tutorial:ZProject_Texturing i nadal nie wiem co robię nie tak .Czy ktoś mógł by mi napisać jak osiągnąć ten efekt ...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafida Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Ta metoda z transpose do projekcji tekstury nie działa w 3.5,więc nie próbuj bo się nie uda.Działało jeszcze w wersji 3.1.W 4.0 masz spotlighta,w 3.5 trzeba było chyba ustawić model bezpośrednio nad plane z teksturka,nie pamietam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
natas Posted March 3, 2011 Author Share Posted March 3, 2011 Dobra to teraz zaczynam walkę zapplink i niby otwiera PS spłaszczam warstwy ,przechodzę do zbrusha klikam w przycisk i to z ps się nie nakłada ...a co ,któraś próba wysypuje . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafida Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Nie pamiętam jak to jest dokładnie z zapplinkiem,aczkolwiek wydaje mi sie że nie powinieneś spłaszczać wszystkich warstw.Tych co sie pojawiaja po przeskoku ze zbrusha nie wolno ruszać...Tak mi sie coś kojarzy. Najlepiej przejdż na Zbrusha 4 i przetestuj spotlight'a,całkiem przyjemnie sie tym maluje:) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natas Posted March 3, 2011 Author Share Posted March 3, 2011 Zauważyłem ,że czasem najpierw warto zrobić owy dokument w "dokument " żeby w ogóle ruszyło i przed wejściem do zbrusha trzeba w ps kliknąć save . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucek Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Trzeba spłaszczyć wszystkie do tej jednej, która jest na początku. Zshading i ta szara na spodzie muszą zostać. BTW ja bym zapplinka nie używał bo i tak efekt będzie beznadziejny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts