Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Ta metoda z transpose do projekcji tekstury nie działa w 3.5,więc nie próbuj bo się nie uda.Działało jeszcze w wersji 3.1.W 4.0 masz spotlighta,w 3.5 trzeba było chyba ustawić model bezpośrednio nad plane z teksturka,nie pamietam:)

Napisano

Dobra to teraz zaczynam walkę zapplink i niby otwiera PS spłaszczam warstwy ,przechodzę do zbrusha klikam w przycisk i to z ps się nie nakłada ...a co ,któraś próba wysypuje .

Napisano

Nie pamiętam jak to jest dokładnie z zapplinkiem,aczkolwiek wydaje mi sie że nie powinieneś spłaszczać wszystkich warstw.Tych co sie pojawiaja po przeskoku ze zbrusha nie wolno ruszać...Tak mi sie coś kojarzy.

Najlepiej przejdż na Zbrusha 4 i przetestuj spotlight'a,całkiem przyjemnie sie tym maluje:)

• Like 1
Napisano

Zauważyłem ,że czasem najpierw warto zrobić owy dokument w "dokument " żeby w ogóle ruszyło i przed wejściem do zbrusha trzeba w ps kliknąć save .

Napisano

Trzeba spłaszczyć wszystkie do tej jednej, która jest na początku. Zshading i ta szara na spodzie muszą zostać. BTW ja bym zapplinka nie używał bo i tak efekt będzie beznadziejny.