Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Pierwsza moja praca wrzucona tutaj, postanowiłem dać to do WIP ponieważ jeszcze trochę zostało do dopracowania, trochę detali jeszcze, ale chciałem usłyszeć pierwsze opinie.

Do pracy standardowo użyte 3dsmax + Vray i odrobina photoshopa.

Edytowane przez Rushhash
  • Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak na poczatek calkiem niezle. Przesadziles chyba troche z DOF-em. I lekko zmniejszylbym intensywnosc swiatla.

edit: i zmien material scian, daj jakiegos bumpa, bo nie widac ze to sciana.

Napisano

Bardzo fajny model budynku. Otoczenie moim zdaniem też OK. Jedyne co mnie drażni to te odbicia w oknach. Sprawiają wrażenie jak się na nie patrzy że budynek to ściana a przez okna widać co jest o drugiej stronie :)

Napisano

No fakt trochę tak to wygląda, jeszcze pokombinuje z odbiciami, co do ścian to jest displacement ale może za slaby. W międzyczasie załączam jeszcze 2 kolejne widoczki.

Napisano

Nie najlepiej wyglądają te "plamy" trawy, sprawiają wrażenie rozrzuconych przypadkowo. Na pierwszym obrazku trawa przylega do ściany, a na drugim jest chyba okno bez szyby. Po za tym wygląda to całkiem nieźle.

Napisano

Widać dużo dobrze wykonanej pracy ale trzeba by to bardziej wydobyć:

- obrazki są bardzo nieostre. Duża ostrość doda życia i wydobędzie dużo detali,

- światło jest monotonne. Przy tak niebieskim niebie elewacje w cieniu powinny być zdecydowanie chłodniejsze.

- przydałby się większy kontrast między elewacjami oświetlonymi słońcem (ciepłe mocne światło) a elewacjami w cieniu (zimne słabsze światło)

Jak dopracujesz te rzeczy to scena bardzo dużo zyska.

Jak się nie obrazisz to takie moje szybki postpro:

http://global.images8.fotosik.pl/1478/1dee7c97e80db54c.jpg

Napisano

pionix ma racje, jesli zrobisz tak jak ci napisal bedzie zdecydowanie lepiej. Jego wersja to ta ktora bym chcial widziec jako twoja prace, zdecydowanie lepiej.

Napisano

Dobra posiedziałem, trochę po poprawiałem wizki, co teraz powiecie? Pionix sorry nie zauważyłem tego twojego załącznika, nie obrażam się - przecież o to chodzi, dzięki za pokazanie ocb.