Napisano 10 Marzec 201114 l Pierwsza moja praca wrzucona tutaj, postanowiłem dać to do WIP ponieważ jeszcze trochę zostało do dopracowania, trochę detali jeszcze, ale chciałem usłyszeć pierwsze opinie. Do pracy standardowo użyte 3dsmax + Vray i odrobina photoshopa. Edytowane 17 Marzec 201113 l przez Rushhash
Napisano 10 Marzec 201114 l Jak na poczatek calkiem niezle. Przesadziles chyba troche z DOF-em. I lekko zmniejszylbym intensywnosc swiatla. edit: i zmien material scian, daj jakiegos bumpa, bo nie widac ze to sciana.
Napisano 10 Marzec 201114 l Bardzo fajny model budynku. Otoczenie moim zdaniem też OK. Jedyne co mnie drażni to te odbicia w oknach. Sprawiają wrażenie jak się na nie patrzy że budynek to ściana a przez okna widać co jest o drugiej stronie :)
Napisano 11 Marzec 201114 l Autor No fakt trochę tak to wygląda, jeszcze pokombinuje z odbiciami, co do ścian to jest displacement ale może za slaby. W międzyczasie załączam jeszcze 2 kolejne widoczki.
Napisano 11 Marzec 201114 l Nie najlepiej wyglądają te "plamy" trawy, sprawiają wrażenie rozrzuconych przypadkowo. Na pierwszym obrazku trawa przylega do ściany, a na drugim jest chyba okno bez szyby. Po za tym wygląda to całkiem nieźle.
Napisano 17 Marzec 201113 l Autor dobra kolejne zmiany, wywalilem tego DOF'a i troche zmienilem ustawienia kamer.
Napisano 19 Marzec 201113 l Widać dużo dobrze wykonanej pracy ale trzeba by to bardziej wydobyć: - obrazki są bardzo nieostre. Duża ostrość doda życia i wydobędzie dużo detali, - światło jest monotonne. Przy tak niebieskim niebie elewacje w cieniu powinny być zdecydowanie chłodniejsze. - przydałby się większy kontrast między elewacjami oświetlonymi słońcem (ciepłe mocne światło) a elewacjami w cieniu (zimne słabsze światło) Jak dopracujesz te rzeczy to scena bardzo dużo zyska. Jak się nie obrazisz to takie moje szybki postpro: http://global.images8.fotosik.pl/1478/1dee7c97e80db54c.jpg
Napisano 19 Marzec 201113 l pionix ma racje, jesli zrobisz tak jak ci napisal bedzie zdecydowanie lepiej. Jego wersja to ta ktora bym chcial widziec jako twoja prace, zdecydowanie lepiej.
Napisano 19 Marzec 201113 l Autor Dzięki za uwagi, jak tylko będę miał trochę czasu to spróbuje wcielić wasze propozycje do mojej pracy.
Napisano 26 Marzec 201113 l Autor Dobra posiedziałem, trochę po poprawiałem wizki, co teraz powiecie? Pionix sorry nie zauważyłem tego twojego załącznika, nie obrażam się - przecież o to chodzi, dzięki za pokazanie ocb.