Napisano 10 Marzec 201114 l Witam Od dłuższego czasu poszukuję odpowiedniego metalu dla ostrza miecza jak i lufy karabinu/strzelby. Czy ktoś mógłby podać ciekawą teksturę? Pozdrawiam, MMD.
Napisano 16 Marzec 201113 l Samą teksturą tego nie zrobisz. Materiał to też zdolność dobijania światła, otoczenia, nierówności na nim. Musisz przyjrzeć się jakimś zdjęciom oryginalnych mieczy i luf i na podstawie tego spróbować uzyskać podobny efekt.Tyle mogę pomóc.
Napisano 29 Marzec 201113 l Proponuję przetrzepać arch & design, jeśli renderujesz w mentalu. Dopiero całkiem niedawno odkryłem, że ma wielkie możliwości, a jeśli się mylę, niech mnie pr0si wyprowadzą z błędu :P
Napisano 31 Marzec 201113 l Poszukaj sobie tekstur z nazwą brushed metal. Nie wiem jak material arch&design, ale mayowy mia material, ktory jest jego odpowiednikiem, ma bardzo dobrze wyglądające efekty anizotropowe. Po narysowaniu ręcznym color i specular taki brushed metal wrzucony w kanał anisotropy powinien dać bardzo ładne ostrze miecza. Pozdr.