Make My Day Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Witam Od dłuższego czasu poszukuję odpowiedniego metalu dla ostrza miecza jak i lufy karabinu/strzelby. Czy ktoś mógłby podać ciekawą teksturę? Pozdrawiam, MMD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macias4 Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Samą teksturą tego nie zrobisz. Materiał to też zdolność dobijania światła, otoczenia, nierówności na nim. Musisz przyjrzeć się jakimś zdjęciom oryginalnych mieczy i luf i na podstawie tego spróbować uzyskać podobny efekt.Tyle mogę pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
animatrix Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Proponuję przetrzepać arch & design, jeśli renderujesz w mentalu. Dopiero całkiem niedawno odkryłem, że ma wielkie możliwości, a jeśli się mylę, niech mnie pr0si wyprowadzą z błędu :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
ca mel Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 Poszukaj sobie tekstur z nazwą brushed metal. Nie wiem jak material arch&design, ale mayowy mia material, ktory jest jego odpowiednikiem, ma bardzo dobrze wyglądające efekty anizotropowe. Po narysowaniu ręcznym color i specular taki brushed metal wrzucony w kanał anisotropy powinien dać bardzo ładne ostrze miecza. Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts